Зірковий бразильський футболіст отримав реальний тюремний строк за зґвалтування

Дані Алвес визнаний винним у сексуальному насильстві над молодою жінкою

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Зірковий бразильський футболіст отримав…
Дані Алвес на лаві підсудних. Фото: REUTERS.

Суд в Іспанії визнав колишнього захисника футбольного клубу "Барселона" і збірної Бразилії 40-річного Дані Алвеса винним у сексуальному насильстві над жінкою у нічному клубі у Барселоні 31 грудня 2022 року. Про це повідомляє BBC, передає Depo.ua.

Алвес перебуває в попередньому ув'язненні від січня 2023 року, кілька разів він змінював свідчення.

Прокуратура просила для нього дев'ять років позбавлення волі. Та вердиктом іспанської Феміди для Алвеса стали чотири з половиною роки позбавлення волі. Додатково йому загрожує ще п’ять років умовно.

Один із найбільш титулованих футболістів в історії заперечує факт насильства над жінкою. Суд взяв до уваги рішення Алвеса виплатити потерпілій 150 тисяч євро компенсації збитків незалежно від рішення суду.

Проте суд не погодився з аргументом його адвокатів про те, що колишньому спортсменові слід призначити більш м’який вирок через те, що він був п’яний. Його дружина Джоана Санс, 31 рік, сказала, що він виглядав дуже п'яним, коли повернувся до їхнього будинку в Барселоні в ніч зґвалтування, і наштовхнувся на меблі, а потім впав на ліжко.

Прокурори заявили, що Алвес і його друг купили шампанське для трьох молодих жінок, перш ніж заманити одну з них, віком 23 роки, у VIP-зону нічного клубу з туалетом.

Вони стверджували, що саме в цей момент він здійснив насильство, змусивши жінку займатися сексом, незважаючи на її неодноразові прохання піти.

Алвес стверджував, що жінка могла піти, "якби хотіла". Однак суд встановив, що вона не давала згоди.

Натоміть адвокат потерпілої привітав вирок.

Дані Алвес провів більше 400 матчів за "Барселону", у складі цього клубу виграв шість титулів чемпіонату і три Ліги чемпіонів. Виступав у складі збірної Бразилії на чемпіонаті світу 2022 року. Є одним із гравців збірної Бразилії з найбільшою кількістю матчів – 126.

Також вигравав трофеї, граючи за іспанську "Севілью", італійський "Ювентус" і французький "ПСЖ".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme