Жіноча збірна України з тенісу зберегла місце серед двадцяти кращих у світовому рейтингу

Перемігши Нідерланди, українки навесні 2024 року виступлять у кваліфікації головного командного турніру у світі тенісу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Жіноча збірна України з тенісу зберегла…
Фото: btu.org.ua.

Жіноча збірна України з тенісу наразі посідає 18-ту позицію у світовому рейтингу, передає Depo.ua за інформацією агенції Укрінформ.

Очолює перелік кращих збірних світу Канада. Вона уперше виграла Кубок Біллі Джин Кінг, обігравши у фіналі Італію.

Нагадаємо, Кубок Біллі Джин Кінг — це головні міжнародні командні змагання в жіночому тенісі, організовані Міжнародною федерацією тенісу (WTA). Аналогом у чоловіків є Кубок Девіса.

Зауважимо, попри перемогу у плей-оф Кубка Біллі Джин Кінг над збірною Нідерландів жіноча збірна України опустилася на два місця у рейтингу.

Минулих вихідних жіноча збірна України на корті у Вільнюсі (Литва )достроково перемогла тенісисток із Нідерландів у плей-оф Кубка Біллі Джин Кінг. Рахунок матчу, що тривав до трьох перемог, – 3:1.

Першого ігрового дня, у суботу, 11 листопада, два матчі виграла лідерка нашої збірної і дебютантка "синьо-жовтої" команди 26-річна Ангеліна Калініна (№27 індивідуального світового рейтингу WTA), а 23-річна Даяна Ястремська (№106 WTA) свій матч програла.

Натомість у неділю, 12 листопада, Ястремська перемогла, принісши Україні загальну перемогу у матчевій зустрічі з Нідерландами.

Окрім згаданих спортсменок, до складу збірної України на матч із Нідерландами входили Катаріна Завацька (№154 WTA), Людмила Кіченок (№35 WTA в рейтингу пар) і Надія Кіченок (№53 WTA в парі).

Завдяки перемозі збірна України вийшла до Кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг і навесні 2024 року спробують вперше після реформи змагань подолати цю стадію і потрапити до Фіналу року – там виступають кращі тенісні збірні світу. 

Жіноча збірна України утретє поспіль гратиме у Кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг. 2022-го "синьо-жовті" поступилися на цьому етапі збірній США, а в сезоні 2023 року програли збірній Чехії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme