Калініна стала першою ракеткою України і увійшла до топ-25 тенісисток світу

У фіналі турніру в Римі українка через травму не дограла матч із представницею Казахстану.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Калініна стала першою ракеткою України і…
Ангеліна Калініна не дограла фінал у Римі, проте стала першою ракеткою України. Фото: AP Photos.

Чоловіча і жіноча тенісні асоціації (відповідно ATP і WTA) опублікували актуальні рейтинги спортсменів, передає Depo.ua, посилаючись на сайт "Великий теніс України".

У оновленому рейтингу серед жінок першою ракеткою України стала Ангеліна Калініна.

Вийти на позицію лідерки вітчизняного тенісу їй допоміг вдалий виступ на турнірі WTA1000 у Римі: Ангеліна Калініна пройшла до фіналу змагань, показавши кращий результат у кар'єрі на турнірах WTA1000. Спортсменка стала першою за п'ять років українкою, яка потрапила до фіналу турнірів такого рівня. Минулого разу цього досягла Еліна Світоліна, 2018 року ставши переможницею турніру саме в Римі.

Цієї неділі, 21 травня, у фіналі Калініна протистояла Єлєні Рибакіній із Казахстану, чинній переможниці турніру у Вімблдоні. На жаль через проблеми з м’язами ніг українка не дограла матч. Рахунок зустрічі Єлєна Рибакіна (Казахстан, 7) – Ангеліна Калініна (Україна, 30) – 1:0 (6:4, 1:0 - відмова).

Та попри програш Калініна дебютувала у топ-25 світового рейтингу, піднявшись на 25-ту сходинку (+22 місця в рейтингу). Вона знов очолила національний рейтинг.

У топ-100 світу представлені ще три українки: Марта Костюк посіла 39 позицію у світовому рейтингу, Леся Цуренко піднялася на 63 місце (+5), Катерина Байндл стала 80-ою в рейтингу WTA.

Покращили позиції українські тенісистки, які перебувають у топ-200: Даяна Ястремська піднялася на 144-те місце (+14), Дар'я Снігур – на 163-ю позицію. Цього тижня Даяна і Дарина виступають у кваліфікації Ролан Гаррос.

№215 у світі – Катерина Завацька, №296 – Катерина Володько.

У топ-400 дебютує Юлія Стародубцева на 384 місці (+118 місць: найбільший прогрес серед українок в цьому рейтингу).

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна, яка цього року повернулася у спорт після народження доньки і лише почала відновлювати позиції, піднялася на 508 місце (+32). Учора вона виграла свій стартовий матч на турнірі в Страсбурзі.

У парному рейтингу WTA Людмила Кіченок  посідає 8 місце, Марта Костюк опустилася на 28 рядок, а Надія Кіченок піднялася на 51 місце.

Кращою тенісисткою світу залишається полька Іга Швьонтек. Другою є Аріна Сабалєнка з білорусі (виступає під нейтральним прапором), третьою – американка Джессіка Пегула.

 

Значно нижчі позиції посідають українські тенісисти у чоловічому рейтингу ATP.

Кращий з наших, №1 українського одиночного тенісу просто зараз, – Олексій Крутих. У світовому рейтингу він опустився на вісім рядків і посідає 185-те місце. Цього тижня Олексій  виступатиме у кваліфікації Ролан Гаррос.

Віталій Сачко перебуває на 286-ій позиції, Ілля Марченко опустився в середину четвертої сотні рейтингу – №354 (-33 місця).

У національному парному рейтингу лідером знову став Денис Молчанов, який вперше з листопада 2022 року повернувся в топ-100: перебуває на 92 місці (+18). Минулого тижня він виграв парний титул на "челенджері" в Турині.

Кращим тенісистом світу у чоловіків є 20-річний іспанець Карлос Алькарас – наймолодший лідер світового рейтингу в історії.

Другий – росіянин Данііл Мєдвєдєв (виступає під нейтральним прапором), третім є серб Новак Джоковіч, який втратив статус першої ракетки світу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme