Чоловіча збірна України вийшла у "Фінал чотирьох" Золотої Євроліги з волейболу

Достроковий успіх забезпечила перемога над хорватами.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Чоловіча збірна України вийшла у "Фінал…
Фото: фейсбук-сторінка ФВУ.

Національна чоловіча збірна України з волейболу здобула четверту поспіль перемогу у груповому турнірі "Золотої Євроліги-2023", повідомляє Depo.ua з посиланням на інформацію фейсбук-сторінки Федерації волейболу України.

У четвертому турі у групі В 11 червня наша збірна у місті Задар завдала поразки команді Хорватії – 25:17, 25:21, 25:22.

Збірна України: Ілля Ковальов (8 очок), Дмитро Терьоменко (8), Віталій Щитков (1), Олег Плотницький (10), Юрій Семенюк (9), Василь Тупчий (15), Дмитро Канаєв (ліберо) – стартовий. На заміну виходили Владислав Щуров (0), Тимофій Полуян (0), Олександр Бойко (ліберо).

Завдяки цій перемозі команда тренера Угіса Крастіньша набрала максимум очок в усіх чотирьох проведених поєдинках і де-факто забезпечила собі путівку до "Фіналу чотирьох".

Щоб зробити це і де-юре, у наступному матчі із Бельгією, який відбудеться 14 червня, у польському місті Лодзь, нашим хлопцям необхідно виграти хоча б дві партії.

Становище команд після 4 турів: Україна (4 матчі, 4 перемоги, 0 поразок, 12 очок, співвідношення партій 12-0), Бельгія (4, 2, 2, 6, 7-7), Північна Македонія (4, 2, 2, 5, 6-9) Хорватія (4, 0, 4, 1, 3-12).

Також зазначимо, що й жіноча збірна України з волейболу стоїть на порозі фінальної частини Євроліги. Для потрапляння до фіналу нашій команді достатньо виграти один із двох матчів із Францією. Наступний поєдинок підопічні Івана Пєткова проведуть 14 червня: у румунському місті Пятра-Нямц в ролі номінальних господарок вони прийматимуть саме Францію. Завершать же груповий етап українки на виїзді 18 червня – також із француженками.

Читайте також: Жіноча збірна країни з волейболу без ігор потрапила у відбір за місця на Олімпіаді-2024

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme