Жертвами ракетних ударів росіян стали двоє українських спортсменів

Унаслідок обстрілів загинули колишня футболістка і знаний баскетболіст.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Жертвами ракетних ударів росіян стали дв…
Вікторія Котлярова. Фото: фейсбук-сторінка "Жіночий футбол України УАФ".

Внаслідок масованої атаки росіян з повітря 29 грудня, коли москва випустила понад 150 ракет і безпілотників по українських містах, загинули колишня футболістка Вікторія Котлярова і її мати. Жінки загинули в Києві, пише Depo.ua за повідомленням сторінки у фейсбук "Жіночий футбол України УАФ".

У січні 2024 року Вікторії мало виповнитися 28 років.

Спортсменка виступала на позиції півзахисниці за чернігівський "Спартак", столичний "Атекс" і "Ятрань" з Умані. Захищала кольори збірної Київського університету імені Бориса Грінченка.

Того ж дня, 29 грудня, під час російського обстрілу Львова загинув 44-річний колишній баскетболіст збірної України Віктор Кобзистий. Про це повідомило Суспільне Спорт.

Віктор Кобзистий. Фото: telegraf.in.ua.

Віктор Кобзистий виступав за національну збірну України на чемпіонатах Європи з баскетболу 2001 і 2005 років. Був у складі "синьо-жовтої" команди на баскетбольних турнірах трьох Універсіад.

Виступав у чемпіонаті України за київський "Будівельник", маріупольський "Азовмаш" і "Дніпро" з Дніпра. Зі столичною командою вигравав чемпіонат 2011 року.

Після завершення кар'єри гравця працював президентом баскетбольного клубу "Кремінь" (Кременчук), директором дитячо-юнацької спортивної школи, тренером у штабі "Будівельника".

Восени 2023 року Кобзистий очолив жіночу баскетбольну команду київського "Динамо", яка виступає в національній Суперлізі. Тренував команду до середини листопада.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme