Збірну України з хокею очолив колишній гравець НХЛ

У попереднього тренера знайшли російський паспорт.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірну України з хокею очолив колишній г…
Дмитро Христич. Фото: ФХУ.

Ексгравець Національної хокейної ліги (НХЛ) Дмитро Христич очолив збірну України. Про це повідомляє Суспільне Спорт, передає Depo.ua.

За це призначення проголосувала Рада Федерації хокею України.

54-річний Дмитро Христич – чемпіон світу 1990 року у складі збірної СРСР, учасник Олімпіади-2002 у Солт-Лейк-Сіті зі збірною України. Найбільш результативний в історії українець в НХЛ, у північноамериканській лізі виступав за "Вашингтон Кепіталз", "Лос-Анджелес Кінгз", "Бостон Брюїнз" і "Торонто Мейпл Ліфз". Учасник Матчу всіх зірок НХЛ у 1997 і 1999 роках.

Працював асистентом головного тренера збірної України у 2008-2012 і 2021-2022 роках.

До тренерської команди Христича у збірній України увійшли головний тренер київського хокейного клубу "Сокіл" Олег Шафаренко і канадський фахівець Нік Філан.

Христич здійснюватиме загальне управління командою, ухвалюватиме остаточні кадрові і стратегічні рішення.

Шафаренко відповідає за тактичну і стратегічну підготовку команди до головних змагань, планує і здійснює тренувальний процес.

Філан відповідатиме за аналітичну підготовку, вивчатиме можливості кандидатів у збірну, аналізуватиме гру суперників.

Контракт з новим тренерським штабом розрахований на один рік. Перед Христичем поставлене ключове завдання: вихід збірної України до другого за силою дивізіону 1-А чемпіонату світу. Друге завдання – омолодження складу збірної.

Зараз збірна України виступає у третьому за рангом дивізіоні І-В. Наступний чемпіонат світу у цьому дивізіоні відбудеться з 27 квітня до 3 травня 2024 року. Суперниками України будуть Іспанія, Естонія, Китай, Литва і Нідерланди.

2023 року збірна України з хокею учетверте поспіль грала у дивізіоні І-В світової першості. У п'яти матчах "синьо-жовті" набрали 10 очок і посіли друге місце, програвши Японії, яка підвищилася в класі.

Попереднім тренером національної збірної України з хокею був Вадим Шахрайчук. Після двох років роботи на посаді у вересні 2023 року його відсторонили після оприлюднення у соцмережах результатів розслідування СБУ щодо наявності у тренера паспорта росії.

ФХУ в заяві про відхід Шахрайчука пояснила це рішення бажанням тренера зосередитися на клубній роботі у столичному клубі "Київ Кепіталз".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme