Збірна України з гандболу не змогла кваліфікуватися на чемпіонат світу

До двох поразок від Естонії призвели брак досвіду і незіграність української команди

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірна України з гандболу не змогла квал…
Фото: ФГУ.

Чоловіча національна збірна України з гандболу поступилася команді Естонії у повторному матчі відбіркового плей-оф до чемпіонату світу-2025 і припинила боротьбу за участь у світовій першості, інформує Depo.ua за повідомленням сайту Федерації гандболу України (ФГУ).

Рахунок матчу, який був умовно домашнім для "синьо-жовтих" і відбувся у литовському Алітусі, – 33:41 (18:18) на користь балтійської збірної.

Перший матч із цим суперником у Таллінні теж завершився перемогою естонців –32:29. Наша команда мала відіграти відставання у три голи, але з цим завданням не впоралася.

Важливу роль у кінцевому результаті відіграло те, що українська збірна підійшла до відбору у значно оновленому складі, без кількох провідних гравців. За команду головного тренера Вадима Бражника у матчах проти Естонії дебютували 12 гандболістів. Свої перші голи за національну збірну забили Микола Процюк (4 голи, 18 років), Данило Рагозін (6 голів, 22 роки), Данило Осадчий (5 голів, 23 роки) та Андрій Касай (1 гол, 20 років).

На результат вплинуло й те, що у другій грі естонці зуміли закрити кращого гравця України 2023 року Ігоря Турченка з французького клубу "Лімож".

Тож "синьо-жовті" вибули з боротьби за путівку на ЧС-2025. Свої наступні офіційні ігри чоловіча збірна проведе у листопаді 2024 року – це будуть матчі відбору до Євро-2026. Суперники по відбірковій групі стануть відомі після жеребкування 21 березня.

Тим часом 4 і 7 квітня жіноча збірна України з гандболу зіграє проти Німеччини і Словаччини у двох заключних турах відбору на Євро-2024. Раніше у цьому турнірі в кінці лютого – на початку березня 2024 року українки двічі перемогли Ізраїль (28:27 і 32:28), а 2023 року програли Німеччині (24:31) і перемогли словачок (25:20).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme