Збірна України з футболу оголосила склад на вирішальний матч проти Італії: представників якої команди найбільше у списку

До гри з італійцями готуватимуться кілька потенційних дебютантів головної команди.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірна України з футболу оголосила склад…
Збірна України. Фото: AP.

Тренерський штаб національної збірної України з футболу оголосив перелік 26 основних і 4 резервних гравців, які візьмуть участь у підготовчому зборі до кваліфікаційного матчу Євро-2024 проти збірної Італії, передає Depo.ua за інформацією Української асоціації футболу.

На гру Україна-Італія, яка відбудеться 20 листопада у німецькому Леверкузені, головний тренер збірної України Сергій Ребров викликав таких гравців:

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо" Київ), Анатолій Трубін ("Бенфіка" Лісабон, Португалія), Дмитро Різник ("Шахтар" Донецьк).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — "Шахтар"), Олександр Тимчик, Владислав Дубінчак (обидва — "Динамо"), Віталій Миколенко ("Евертон" Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Олександр Сваток (СК "Дніпро-1" Дніпро), Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков, Єгор Назарина (усі — "Шахтар"), Олександр Караваєв ("Динамо"), Олександр Зінченко ("Арсенал" Лондон, Англія), Віктор Циганков ("Жирона", Іспанія), Михайло Мудрик ("Челсі" Лондон, Англія), Сергій Сидорчук ("Вестерло", Бельгія), Руслан Маліновський ("Дженоа" Генуя, Італія), Олександр Піхальонок (СК "Дніпро-1").

Нападники: Артем Довбик ("Жирона"), Роман Яремчук ("Валенсія", Іспанія), Данило Сікан ("Шахтар").

До резервного списку гравців увійшли: Денис Попов, Віталій Буяльський, Владислав Ванат (усі — "Динамо" Київ), Назарій Русин ("Сандерленд", Англія).

Найбільше представництво у збірній цього разу має чемпіон України "Шахтар" — дев'ять гравців. У київського "Динамо" в основному складі чотири футболісти і ще три у резервному.

Двоє футболістів уперше викликані до національної збірної — захисники Владислав Дубінчак із київського "Динамо" і Максим Таловєров з австрійського ЛАСКа.

Як головний тренер Сергій Ребров уперше запросив до команди нападника "Шахтаря" Данила Сікана, який у 2021-2022 роках зіграв шість матчів за національну команду, відзначившись одним голом.

Порівняно з жовтневими матчами збірної цього разу не викликані захисники Сергій Кривцов, Богдан Михайліченко, півзахисник Андрій Ярмоленко (прооперований, не гратиме до весни 2024 року) і воротар Андрій Лунін.

Читайте більше: Фортуна знов була у синьо-жовтих кольорах: футболісти Мальти ледь не створили сенсацію з Україною, програвши в драматичній боротьбі

Тижневий тренувальний збір перед вирішальним матчем у відбірковій групі національна збірна України проведе з 13 до 18 листопада у польському Гданську. Далі збірна вирушить до місця проведення матчу кваліфікації — міста Леверкузена на заході Німеччини, де на стадіоні "БайАрена" українці зійдуться з Італією в боротьбі за путівку на фінальний турнір чемпіонату Європи 2024 року.

Нагадаємо, фінальний етап Євро-2024 відбудеться влітку наступного року в Німеччині. Щоб потрапити на турнір, українцям потрібно не програти Італії 20 листопада і сподіватися, що італійці не переможуть Північну Македонію 17 листопада.

До фінальної частини Євро вийдуть по дві перші збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок будуть визначені у плей-оф (березень 2024 року), куди потраплять 12 команд відповідно до їхніх виступів у Лізі націй-2022/23. Україна має шанс пройти до плей-оф і таким шляхом, але чи реалізується така нагода – стане відомо наприкінці відбіркового етапу.

Турнірна таблиця групи С

№      Команда    І        В       Н      П      М      О

1       Англія        6       5       1       0       19-3  16

2       Україна     7       4       1       2       11-8  13

3       Італія          6       3       1       2       11-7  10

4       Північна

Македонія           6       2       1       3       7-14  7

5       Мальта       7       0       0       7       2-18  0

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme