Завтра - фінал молодіжного Євро-2023 з футболу: іспанський темперамент проти англійської холоднокровності

Україна поступилася іспанцям у півфіналі, проте виконала головне завдання - кваліфікувалася на Олімпіаду-2024.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Завтра - фінал молодіжного Євро-2023 з ф…
Молодіжна збірна України програла Іспанії боротьбу за вихід у фінал Євро-2023. Фото: IP.

На чемпіонаті Європи 2023 року (гравці до 21 року) завершилися півфінальні матчі, за результатами яких визначився склад учасників фінальної гри цьогорічного молодіжного чемпіонату континенту, передає Depo.ua з посиланням на офіційного транслятора турніру Суспільне Спорт.

Першим фіналістом молодіжного Євро-2023 з футболу стала Англія. У півфіналі, який відбувся у Грузії, англійці розгромили Ізраїль — 3:0. Англійці залишаються єдиною командою на турнірі, яка виграла всі свої матчі.

Другим фіналістом, на жаль для нас, стала збірна Іспанії. Молодіжна збірна України, яка у чвертьфіналі чемпіонату здолала фаворита турніру – Францію з рахунком 3:1, у півфіналі у середу, 5 липня, була бита іспанцями – 1:5.

Відтак колектив тренера Руслана Ротаня так і не потрапив у фінал Євро U21. Вперше і поки востаннє це було 2006 року, коли наша молодіжка на чолі з тренером Олексієм Михайличенком у фінальному матчі Євро поступилася Нідерландам – 0:3.

А 5 липня цього року на стадіоні "Стяуа" у Бухаресті українці навіть першими відкрили рахунок після чудової комбінації за участю Судакова, Мудрика і Бондаренка. Але іспанці тут же відігралися, і надалі забивали лише "червоні".

Чемпіонат Європи серед молодіжних команд 2023 року. 1/2 фіналу.

Іспанія U-21 - Україна U-21 - 5:1.

Голи: Руїс, 17, Сансет, 24, Бланко, 54, Орос, 68, Серхіо Гомес, 78 - Бондаренко, 13.

Попередження: Бланко, 37 - Сич, 44.

Україна U-21: Трубін – Cич, Батагов, Таловєров, Вівчаренко (Брагару, 61) – Судаков, Бражко (Желізко, 61), Бондаренко (Очеретько, 76) – Назаренко (Кащук, 46), Сікан (Ванат, 61), Мудрик.

 

Арбітр: Ерік Ламбертс (Бельгія).

 

Після гри головною причиною поразки Руслан Ротань назвав брак часу для відновлення команди після гри з Францією. Менш ніж за три доби Україна провела два матчі, перебралася з одного міста в інше, змушена була провести п'ять годин в залі очікування в аеропорту. Натомість іспанці свій матч провели в Бухаресті й нікуди не переїздили. Між матчами у них було майже чотири дні відпочинку.

Підсолодив гірку "іспанську пігулку" для збірної України той факт, що завдяки перемозі у чвертьфіналі Євро над французами "синьо-жовті" вперше в історії України потрапили до кола учасників футбольного турніру Олімпіади-2024, яка відбудеться у Парижі. Крім наших, кваліфікацію на Олімпіаду успішно пройшли Ізраїль і Іспанія.

Власне ж титул молодіжного чемпіона Європи 2023 року розіграють Англія і Іспанія. Саме остання команда найбільше серед усіх збірних, п'ять разів, ставала чемпіонкою Євро U21. У Англії два такі титули.

Фінальний матч Євро-2023 U21 відбудеться цієї суботи, 8 липня, на "Аджарабет Арені" в Батумі, Грузія. Початок матчу — о 19:00 за київським часом.

Переглянути гру можна на телеканалах Суспільного і сайті Суспільне Спорт.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme