Залишився лише один матч: Сьогодні на чемпіонаті світу з футболу в Катарі буде розіграно головну нагороду

"Бронза" світової першості дісталася хорватам.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Залишився лише один матч: Сьогодні на че…
Хто переможе - Мессі чи Мбаппе, Аргентина чи Франція? Колаж: fifa.com.

У неділю, 18 грудня, на чемпіонаті світу з футболу серед чоловіків, який наближається до завершення в Катарі, два учасники фінального матчу, Франція і Аргентина, у очній зустрічі визначать володаря Кубка світу 2022 року, нагадує Depo.ua.

Матч почнеться о 17.00 за київським часом у катарському місті Лусаїл на стадіоні "Лусаїл Стейдіум". Судити головну гру чемпіонату ФІФА довірила польській бригаді арбітрів на чолі з Шимоном Марциняком.

Завершальний поєдинок ЧС-2022 легально транслюватиметься в Україні на сайті "Суспільне.Спорт", регіональних телеканалах "Суспільного", радіо "Промінь" і відеосервісі Megogo.

Для кожної з команд перемога принесе третій титул чемпіона світу: аргентинці вигравали кубок 1978-го і 1986-го, французи піднімали над головами цей трофей 1998-го і 2018-го.

Збірна Франції – чинний чемпіон світу. Сьогодні французи мають шанс стати третьою в історії футболу командою, яка захистила чинне звання чемпіона планети. 1934 в 1938 року двічі ЧС виграла Італія, 1958 і 1962 рр. – Бразилія з Пеле у складі. Після чарівників м’яча протягом 60 років таке не вдавалося повторити нікому. Кіліан Мбаппе, Антуан Грізманн, Олів’є Жиру і їхні колеги по збірній точно хочуть виграти для своєї країни цей титул удруге поспіль.

До речі, нападник збірної Франції і чинний володар "Золотого м'яча" Карім Бензема, який через травму пропускає ЧС-2022, відмовився відвідати фінальний матч чемпіонату. Але це навряд чи завадить його партнерам по збірній сконцентруватися на грі.

Аргентина ж востаннє вигравала чемпіонат світу 1986 року, коли її вів до тріумфу Дієго Марадона. Сьогодні лідером команди є 35-річний Ліонель Мессі. Він справжня зірка і проводить чудовий турнір. Катар-2022 може стати його останнім виступом на рівні Кубку світу:

  • на цьому чемпіонаті його особистий рахунок проведених на мундіалях матчів сягнув 25 (таку ж кількість зіграв іще лише один гравець у світі, німець Лотар Маттеус),
  • Мессі провів рекордні 18 матчів у якості капітана збірної на чемпіонаті світу,
  • Мессі є одним із шести гравців, які зіграли у фінальних частинах п’яти Кубків світу,
  • у півфінальній грі з Хорватією Мессі забив свій 11-ий гол на ЧС і встановив новий національний рекорд,
  • Мессі – єдиний гравець, який віддав результативні передачі на п’яти чемпіонатах світу,
  • нарешті, Мессі забив свій перший і останній голи на чемпіонаті світу з різницею в 16 років і 180 днів.

    https://cloudinary.fifa.com/m/739c29e262cb06b2/original/Lionel-Messi-at-the-2006-World-Cup.jpeg

Молодий Мессі. Фото: fifa.com

У завершальній грі ЧС-2022 аргентинський лідер точно хоче зробити все, щоб остаточно стати на один щабель із Марадоною, – для цього йому потрібно увійти до історії національного і світового футболу як гравцеві, піком кар’єри якого є титул чемпіона світу.

Та це буде ввечері. А передостаннього ігрового дня на катарському Кубку світу тріумфували хорвати, які у грі з Марокко перемогли - 2:1, що принесло "картатим" третє місце на світовій першості.

Фото: Getty Images.

У цій грі майже всі відповіді на ключові запитання дав перший тайм, який обидві команди провели у високому темпі. Уже в перші дев’ять хвилин суперники обмінялися точними ударами зі стандартів: на удар хорвата Йошко Гвардіола, завданий на 7 хвилині після красивої комбінації, вже за дві хвилини відповів марокканець Дарі. На 43-ій хв., за три хвилини до свистка на перерву, Оршич вдало закрутив м’яча у дальній кут. Другий тайм приніс значно більш обережну гру. Яка завершилася розчаруванням Марокко і тріумфом Хорватії. Збірна невеликої європейської країни вкотре продемонструвала, що хорвати – далеко не остання на континенті футбольна нація. Після "срібла" ЧС-2018 вони виграли "бронзу" катарської проби.

Марокканці ж після гри були дуже незадоволені суддівством головного арбітра з Катару. Це й не дивно: команда, яку називають головно сенсацією цієї першості, втратила нагоду здобути першу для команд із Африки медаль чемпіонату світу. І все ж "леви Атласу", як називають національну збірну цієї країни, увійшли до історії вже самим фактом свого потрапляння до півфіналу ЧС.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme