За що Коломойського можуть вигнати з Європи

"Дніпру" заборонять грати у єврокубках, якщо клуб олігарха не розрахується з боргами

За що Коломойського можуть вигнати з Євр…

Ще весною в українських ЗМІ з'явилася перша інформація щодо претензій УЄФА до "Дніпра" стосовно боргів і порушення умов фінансового фейр-плей. 

Після фіналу Ліги Європи у Варшаві, де "Дніпро" програв "Севільї" 2:3, взагалі сталася подія, яка яскраво відобразила проблеми клубу з виплатою боргових зобов'язань. УЄФА в примусовому порядку позбавила "Дніпро" призових, зароблених у Лізі Європи на користь німецької компанії Hochtief, якій клуб заборгував за будівництво "Дніпро-Арени" за різними оінками близько 11 млн євро. А призових за сезон 2014/2015 заробив лише 9 млн.

Щоправда борги перед німцями були далеко не єдиними. 

За що Коломойського можуть вигнати з Європи - фото 1

Але проблему відклали у кошик, а нові продовжували накопичуватися. Українські ЗМІ аж до сьогоднішніх днів смакували інформацію про кількамісячні заборгованості по зарплаті в клубі Коломойського. Щоправда ці борги гасяться, але сам факт їх наявності вже суперечить умовам фінансового фейр-плей, за яким у клубу, який грає в єврокубках, не може бути боргів перед персоналом. 

Реакція УЄФА після чергової перевірки була досить жорсткою. Спочатку "Дніпро" позбавили призових за участь у цьогорічній Лізі Європи, а це понад 3 млн євро. А потім з'явилося наступне повідомлення: 

"Клуб буде виключений з наступного турніру УЄФА, в який пробився б за результатами на внутрішній арені протягом трьох наступних сезонів (тобто 2016/17, 2017/18 і 2018/19), якщо до 31 січня 2016 року не зможе довести, що погасив усі прострочені платежі, виявлені до 30 вересня 2015. Також "Дніпро" оштрафований на 100 тисяч євро", - йдеться в повідомленні УЄФА.

Відразу варто згадати гендиректора Андрія Стеценка. Мабуть, важко буде знайти бодай рік за останній час, щоб в "Дніпрі" не було якихось скандалів з боргами. Не просто так Стеценко, за словами Маркевича, казав, що клуб готовий відпускати гравців, які хочуть піти. 

Скоріше за все, проблему таки "розрулять". Тим більше, що більша частина зовнішніх боргів покриється сумою призових за Лігу Європи, яких УЄФА позбавив "Дніпро", направивши її на виплати тих самих зобов'язань.

А от з боргами всередині команди слід розібратися. Для цього є трохи більше місяця. Щоправда керівництво "Дніпра" цілком може обрати рік без єврокубків, щоб зберегти гроші. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme