Платіні навчив Коломойського "жити по-новому"

В УЄФА продемонстрували Коломойському, що в їньому розумінні означає поняття закон, змусивши олігарха сплатити борги

Платіні навчив Коломойського "жити по-но…

27 травня, Варшава, "Дніпро" програє фінал Ліги Європи "Севільї" з рахунком 2:3. На церемонію нагородження разом з командою йде власник "Дніпра" Ігор Коломойський. Посміхаючись, він тисне руку президенту УЄФА Мішелю Платіні, отримуючи з його рук своє "срібло". 

Після матчу Коломойський роздаватиме інтерв'ю, тролитиме Президента України Порошенка, казатиме про відхід від комсомольських традицій з походами до роздягальні, розповідатиме футболістам, які так і не отримали преміальних, про перемоги та зарплату... Одним словом, вдаватиме із себе справжнього європейця з трьома паспортами. Цей трюк проходить в Україні, де більшість громадян люблять олігарха за харизму, а також вдячні йому за боротьбу з сепаратизмом, у той же час закриваючи очі на методи бізнес-воєн, якими користується Коломойський. 

Але у Європі ніхто не зважатиме на статки, його положення, вартість його маєтку у Швейцарії. Якщо ти винен гроші і суд довів цей факт, будь такий ласкавий, плати. 

Передісторія

Будівництво "Дніпро-Арени", яке розпочалося у 2005 році, а завершилося у 2008, коштувало олігарху, за різними оцінками, 800 млн гривень. Головним підрядником будівництва була німецька компанія Hochtief. Саме з німцями у Коломойського розпочалися розбірки. 

Справа в тому, що стадіон мав бути зданий ще у 2007 році, але дата відкриття постійно переносилася. Через це, мовляв, олігарх втрачав гроші, тому в майбутньому він відмовився платити борги, які становили 11 млн євро.

Hochtief подала до Лозанського суду. Тяжба тривала кілька років, але в підсумку суд визнав, що претензії німців цілком виправдані і "Дніпро" має віддати гроші.

Але Коломойський банально "забив" на це рішення. 

З 2012 року у ЗМІ почали з'являтися новини, що "Дніпро" можуть не допустити до єврокубків, але і це не подіяло. 

Тому в УЄФА вирішили зробити хитріше.

Європа вчить жити по-новому

Мішель Платіні, посміхнувшись, потиснув руку Ігорю Коломойському, віддавши йому срібну медаль Ліги Європи. Але у той час він вже знав, що жодних призових, які клуб заробив у єврокубках, а це за різніими даними від 6,5 до 9 млн євро, олігарх не отримає. 

В УЄФА поважають закон та рішення європейських судових інстанцій. Якщо є борги, а ти не платиш - будеш відповідати. УЄФА ухвалив рішення передати всі зароблені "Дніпром" гроші німецькій компанії Hochtief у якості сплати боргу. Таку інформацію оголосили у програмі "Великий футбол" на телеканалі Ахметова. 

В клубі на цю ситуацію не реагують, коментувати відмовляються. Але, мабуть, всім спортивним людям вже відомо одне правило: якщо в "Дніпрі" не коментують - значить правда.

От і думаєш тепер: чи захоплять завтра штаб-квартиру УЄФА люди на КРАЗах?

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme