З Шевченком на трибуні, валідолом у кишені і усмішкою Фортуни на полі: збірна України перемагає боснійців у півфіналі відбору на футбольне Євро-2024

Перемогу принесли два форварди українців, які грають в Іспанії

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
З Шевченком на трибуні, валідолом у кише…
Михайло Мудрик у Боснії намагався вести свою команду вперед. Фото: nfsbih_official.

У четвер, 21 березня, у місті Зениця, Боснія і Герцеговина, у півфінальному матчі за право участі у фінальній частині чемпіонату Європи збірна України з футболу перемогла команду господарів поля з рахунком 2:1, передає Depo.ua з посиланням на трансляцію гри.

На грі був присутній президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко.

Усі фото: uefa.com.

Команда тренера Сергія Реброва вийшла на поле у суттєво омолодженому складі. Найстаршими на полі серед українців були 27-річні Зубков, Матвієнко і Зінченко. Дебютував у збірній 22-річний опорний захисник київського "Динамо" Володимир Бражко, а місце у воротах зайняв 25-річний Андрій Лунін із мадридського "Реала".

У першому таймі в українців не йшла конструктивна гра. Боснійці завзято і успішно захищалися, розташувавши перед своїми воротами "автобус" із щонайменше п’яти захисників, яким допомагали інші гравці. Наші ж, хоч і значно переважали за часом володіння м’ячем, рухалися повільно і діяли занадто обережно, щоб створити господарям більш-менш відчутні проблеми. "Синьо-жовті" навіть могли пропустити, якби ветеран збірної БіГ 38-річний Едін Джеко з убивчої позиції пробив точніше. У такому обережному стилі минув перший тайм і почався другий. Відчувалося, що обидвом командам було що втрачати цього вечора і на них тиснув вантаж відповідності.

У діях українців дедалі помітніше почав проявлятися брак ідей у нападі. Старання Мудрика, Судакова, Коноплі, Зубкова і їхніх колег упиралися в чіткі дії чисельного захисту негостинних господарів.

А в середині другої половини гри збірна України і взагалі несподівано пропустила: після передачі з правого флангу мяч знайшов ногу захисника нашої команди Матвієнка і від неї влетів у ворота Луніна.

Далі боснійці почали тягнути час, а гості – безідейно атакувати. Достатньо сказати, що перший удар у площину воріт обох команд був завданий аж на 77-ій хвилині: Мудрик не зумів пробити воротаря господарів.

І коли вже ішли останні хвилини матчу й почало здаватися, що для українців і ця гра увійде в історію невдалих плей-оф, Ребров пішов ва-банк: зняв із гри захисника Бражка і випустив другого нападника Яремчука з "Валенсії" на допомогу його колезі по виступах у чемпіонаті Іспанії Довбику із "Жирони". І от саме Яремчук перевернув хід гри. Мудрик виконав точну передачу верхом з глибини поля, Конопля прострілив, а форвард "Валенсії" знайшов шпарину в захисті боснійців – 1:1. І тут же в наступній атаці той ж Яремчук пройшов з м'ячем лівим флангом і подав на голову Довбику – 2:1 на нашу користь. Вже у компенсований час третій м’яч міг забивати Мудрик.

Отже, матч у Зениці показав, що збірна Сергія Реброва поки не має достатньо впевненості у своїх силах, щоб перемагати рівних чи слабших суперників у принципових матчах, проте має характер. І їй таки посміхається Фортуна, без якої у спорті не досягти результату.

Тепер на нас чекає фінальний матч відбору. Нашим суперником у боротьбі за путівку на Євро-2024 буде збірна Ісландії, яка у паралельному півфіналі в Будапешті перемогла Ізраїль з рахунком 4:1.

Гра Україна-Ісландія відбудеться найближчого вівторка, 26 березня, на стадіоні "Тарчинськи Арена" у польському Вроцлаві.

Початок о 21:45 за Києвом.

Плей-оф Ліги націй/відбору Євро-2024. Шлях В

1/2 фіналу. 21 березня. Зениця. Стадіон "Біліно Поле".

Боснія і Герцеговина — Україна — 1:2 (0:0)

Голи: Матвієнко (56, автогол) — Яремчук (85), Довбик (88).

Боснія і Герцеговина: Шехич, Ахмедходжич (Ковачевич, 82), Хаджикадунич, Колашинац, Дедич (Чивич, 67), Цимирот, Хайрадинович (П’янич, 82), Крунич (Рахманович, 90+2), Газибегович, Джеко (к), Демирович.

Тренер: Саво Милошевич.

Україна: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Бражко (Яремчук, 81), Зінченко (к) (Маліновський, 76), Зубков (Гуцуляк, 76), Судаков, Мудрик, Довбик (Таловєров, 90+2).

Запасні: Бущан, Трубін, Михайліченко, Сидорчук, Шапаренко, Бондар, Ванат, Тимчик.

Тренер: Сергій Ребров.

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина).

Попереджені: Колашинац (9), Газибегович (26), Ахмедходжич (79), Ковачевич (90+4) — Матвієнко (16), Конопля (59), Яремчук (90+1), Лунін (90+6).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme