Юніорська футбольна збірна України з Шевченком-молодшим у складі виграла відбір і вийшла на Євро-2024

Юні українці перемогли у всіх трьох матчах у своїй групі

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Юніорська футбольна збірна України з Шев…
Збірна України U-19. Фото: УАФ.

Сьогодні, 26 березня, програму великого дня футбольних збірних продовжила юнацька збірна України (футболісти не старші 2005 року народження). У Північній Македонії в межах еліт-раунду відбору на Євро-2024 (U-19) "синьо-жовта" команда розгромила ровесників зі Швейцарії з рахунком 3:0, повідомляє Depo.ua з посиланням на трансляцію матчу.

У попередніх матчах еліт-раунду відбору збірна, яку очолює тренер Дмитро Михайленко, перемогла господарів міні-турніру Північну Македонію – 2:0 і розтрощила Латвію – 3:0.

Швейцарці теж здобули перемоги над цими суперниками, тож нинішня гра була вирішальною для визначення команди, яка посяде першу сходинку в групі та отримає путівку на юніорське Євро.

Перший тайм минув у напруженій боротьбі й завершився нульовою нічиєю. Тріумфувала Україна завдяки забитим у другому таймі голу Синчука і двом м’ячам київського динамівця Матвія Пономаренка – другий із них забитий після точного пасу ще одного киянина, Михавка, з глибини поля.

Зазначимо, у заявці збірної присутній нападник Крістіан Шевченко, який грає у англійському клубі "Вотфорд". Це молодший син футбольної "зірки", нинішнього президента Української асоціації футболу Андрія Шевченка.

Як недавно повідомляв Depo.ua, народжений 2006 року в Лондоні Крістіан отримав паспорт громадянина України і тепер може виступати за збірні своєї історичної батьківщини.

Шевченко-молодший уже дебютував за збірну – вийшов на поле у грі проти Північної Ірландії під номером 7, провів у грі 11 хвилин. Президент УАФ Андрій Шевченко особисто був присутній на цьому поєдинку і привітав команду з важливою перемогою. У вирішальному матчі проти Швейцарії Крістіан Шевченко участі не брав.

Шевченки – батько й син. Фото: фейсбук Андрія Шевченка.

"Яка гра! Вітаю нашу юнацьку збірну U-19 з перемогою над Північною Македонією. Ще два матча відділяють нас від Євро-2024. Неймовірна енергетика була і на полі, і на стадіоні! Дякую Дмитру Михайленку та його хлопцям.

Особлива радість — привітати гравця під номером 7 з дебютом у юнацькій збірній 🙂", - написав на своїй сторінці у фейсбук очільник УАФ.

Зазначимо, фінальна частина чемпіонату Європи серед юнаків U-19 відбудеться у Північній Ірландії з 15 до 28 липня 2024 року. Україна гратиме у фіналі Євро U-19 уперше після 2018 року: тоді наша команда дісталася півфіналу чемпіонату. А найвищим поки досягненням "синьо-жовтих" на європейських чемпіонатах для 19-річних залишається "золото" зразка 2009 року.

Крім власне визначення кращої команди континенту у своєму віці, турнір назве й учасників чемпіонату світу-2025 (U-20) від Європи.

26.03.2024, відбірковий турнір чемпіонату Європи 2024 року U-19

Україна (U-19) — Швейцарія (U-19) — 3:0 (0:0)

Голи: Синчук (63), Пономаренко (68, 78).

Україна (U-19): Крапивцов, Гусєв (Стрюков, 90+1), Мельниченко, Михавко, Огарков, Гаджиєв (Тутєров, 90+1), Ващенко, Кревсун (Баденко, 84), Синчук, Пономаренко (Дубровний, 84), Маткевич (Цуканов, 71).

Попереджені: Ващенко (64), Огарков (66), Пономаренко (72), Кревсун (73) — Окафор (15), Нілакандан (58), Аншо (77).

Також нагадаємо, двома тижнями раніше юнацька збірна України (хлопці не старші 2007 року народження) посіла перше місце у відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2024 серед гравців до 17-ти років і вийшла у фінальний турнір континентальної першості U-17. Тож у європейських футбольних чемпіонатах у своєму віці цього року візьмуть участь відразу дві українські збірні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme