Який сюрприз українцям готує Суркіс

"Динамо" у плей-офф Ліги чемпіонів, глядачі на трибунах та покарані ультрас. Казка чи реальність?

Який сюрприз українцям готує Суркіс…

Історія з апеляцією "Динамо" щодо матчів без глядачів за побиття темношкірих фанатів під час гри з "Челсі" насправді стала курйозною. 

Телеканал "Футбол" запустив у ЗМІ інформацію щодо відхиленої апеляції. І, дійсно, джерела телеканалу на 99% завжди подають точну інформацію, але ця виявилася помилковою. Або хтось із "Динамо" злив телеканалу неправдиву інформацію. 

У прес-службі "Динамо" закликали дочекатися офіційної заяви, яка з'явилася через пів дня після інформації ТК "Футбол", якій вже всі повірили і прийняли за істину. Чому так довго спростовували? 

Втім можливе рішення УЄФА щодо відхиленої апеляції, як ми і писали, дійсно виглядає більш логічним, ніж її задоволення і скорочення для "Динамо" кількості домашніх матчів без глядачів у єврокубках (з 2 без глядачів і 1 умовно, до 1 без глядачів і 2 умовно). Особливо після останнього хамства фанатів киян у матчі Прем'єр-ліги.

Щоправда для нас бажаним є саме задоволення апеляції та можливий матч плей-офф з глядачами. Навіть попри те, що таке рішення лише посилить бездіяльність клубу у роботі з фанатами. Але ми виступаємо за ухвалення апеляції на користь киян.

Щодо самого президента "Динамо" Ігоря Суркіса, схоже, він готує українцям сюрприз у вигляді того самого хитрого плану, про який ми писали, і котрий ми ж нещодавно поховали. Але він досі має право на життя. І рішення, скоріше за все, буде після матчу з "Маккабі", який пройде без глядачів.

Хитрий план в силі

Як зазначалося раніше, "Динамо" використає всі свої важелі для того, щоб довести УЄФА, що побиття темношкірих на матчі з "Челсі" у жовтні - це була "битовуха", а не расизм. За нашою інформацією, юристи "Динамо" співпрацювали з МВС та СБУ, збирали докази, готували базу. Якщо УЄФА прийме апеляцію - то плей-офф Ліги чемпіонів, куди кияни потраплять у разі перемоги над "Маккабі", вдома зіграють з глядачами. А якщо ні - то, так само як і проти ізраїльтян, трибуни "Олімпійського" будуть порожніми.

З однієї сторони - що має зробити УЄФА, щоб ситуація на "Олімпійському" з побиттям не повторилася, а "Динамо" розпочало боротьбу з фанатами-хуліганами, що псують імідж клубу та країни? Там мають відхилити апеляцію, щоб в майбутньому не займатися черговими безладами на трибунах під час матчу киян. Безкарність породжує вседозволеність. Тим більше, що хуліганів так і не покарали по закону в Україні. Болючий метод, але, як каже один відомий український ведучий і журналіст - "потрібно різати". Навесні вже пробачали бійку ультрас під час матчу ЛЄ з "Генгамом", дискваліфіковували сектори. Пізніше були вибігання на поле і побиття темношкірих. Що буде далі, якщо знову УЄФА пробачить нас? Тим більше, що навіть збірна України зіграє матч без глядачів у відборі ЧС-2018 через фанів. 

З іншої сторони "Динамо" вперше за понад 15 років виходить з групи ЛЧ. І грати матч плей-офф без глядачів - це жахливо. 

Все буде добре?

Чудовим був би наступний хід подій. УЄФА приймає апеляцію, "Динамо" грає плей-офф ЛЧ, якщо звісно потрапить туди, з глядачами, а клуб, Суркіс та МВС карають винних хуліганів, які били фанатів на матчі з "Челсі" по закону. До цих пір не покарали, але схаменуться і покарають. І на трибунах запанує культура. Казка, але хочеться вірити.

"Динамо" грає внічию з "Маккабі"

Тоді кияни вилітають у Лігу Європи і вже якось всеодно яке рішення прийме УЄФА.

Висновок

Насправді лише від УЄФА залежить чи буде стимул у керівництва клубу та країни щось змінювати на стадіонах. Те, що винних у побитті фанів знайшли журналісти, а не правоохоронці, свідчить про те, що карати за такі дії нікого не хочуть. І антирекорди відвідуваності матчів вітчизняної першості були не останніми - попереду новий. Оскільки ходити на стадіон, де ультрас стоять вище за людей, які платять гроші за квитки, ніхто не хоче - це ідіотизм за європейськими мірками. 

А продинамівські журналісти нехай захищають всім відомих людей на своїх ресурсах. Навряд чи хтось їх сприйматиме всерйоз, коли, не дай Бог, спалахне наступний скандал, який буде породжений безкарністю.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme