Чому УЄФА відшив хитрий план Суркіса по расизму

В УЄФА відхилили апеляцію "Динамо" по матчам без глядачів через побиття фанатами темношкірих. Є дві головні причини, чому так сталося

Чому УЄФА відшив хитрий план Суркіса по…

Рішення УЄФА щодо двох домашніх матчів у єврокубках без глядачів, одного умовного і штрафу у 100 тис. євро залишилося в силі навіть після апеляції "Динамо". Побиття темношкірих на матчі з "Челсі" в УЄФА визнали расизмом і рішення не змінили. Тобто з "Маккабі" у групі, а також можливий матч плей-офф Ліги чемпіонів кияни зіграють при порожніх трибунах.

Чому ж так сталося? У Суркіса ж був хитрий план, як скоротити дискваліфікацію

Все дуже просто. Є дві ключові причини, чому "Динамо" не повірили в УЄФА.

Перша і найголовніша - з ультрас, які били темношкірих фанатів на матчі з "Челсі", так і не розібралися силовики. Ми не почули про хід розслідування події, затримання винних та і взагалі їхні імена. Точніше, про імена дізналися від журналістів - не міліції чи прокуратури. Натомість нам в голову вкладався "російський слід". Причому від всіх: керівництва "Динамо", НСК "Олімпійський", навіть від президента України Петра Порошенка.  Можливо, щось силовики і розслідують, бо президент "Динамо" Ігор Суркіс казав, що СБУ навіть взялася за винуватців. Але півтора місяці від побиття вже майже минуло (20 жовтня це сталося). В УЄФА цю бездіяльність оцінили, особливо на фоні слів "Динамо", що це був не расизм. Ми віримо, бо це дійсно не дуже на расизм схоже, скоріше на битовуху. Але навіть там розібралися, що більшість ультрас, які били темношкірих, є бійцями полку "Азов". На жаль, в УЄФА не розуміють, що "Азов" для України - герої. Там скоріше керуються логікою Конгресу США, який, нагадаємо, свого часу відмовився виділяти кошти на навчання бійців "Азову" через, мовляв, погляди, яких дотримуються воїни. Для УЄФА безкарність цих хлопців означає табу на будь-які поступки. 

Друга причина, яка випливає з першої - УЄФА рідко йде на непопулярні міри, пом'якшуючи апеляції. Якби були покарані винуватці побиття темношкірих, а також в УЄФА надійшли завірені слова постраждалих, що це був не расизм - могло б і вийти. Але перша і ключова умова не була виконана. Тому УЄФА, як і завжди, апеляцію відхилив.

Висновок

Є насправді дуже багато питань до силовиків. Особливо по ходу розслідування події на "Олімпійському". Хочеться побачити, що винні за побиття людей покарані. А якщо вони не покарані - надайте докази російського сліду, точніше, темношкірих шпигунів.  

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme