Як грає "динамівець" Ярмоленко, який перейшов в екс-клуб Моурінью

Російський президент, перший досвід Жозе Моурінью, агент Мілевського. Хто такий 18-річний Артем Ярмоленко, та що таке "Лейрія", у яку він перейшов

Як грає "динамівець" Ярмоленко, який пер…

Артем Ярмоленко став відомий у ЗМІ влітку 2015-го, коли він засвітився у складі "Динамо" U-17 у фіналі дитячо-юнацької ліги. Преса писала про нього через прізвище, мовляв, у Києві підростає другий Ярмоленко.

У нинішньому сезоні Артем Ярмоленко виступав за "Динамо" U-19 у чемпіонаті України, зіграв у Юнацькій Лізі УЄФА, а також показав себе у юнацькій збірній України.

Амплуа Ярмоленка

Артем Ярмоленко - універсальний футболіст. Як розповів depo.ua один з тренерів юнацької збірної України U-18 Юрій Грицина, цей хлопець може зіграти на будь-якій позиції. 

Головний тренер юнацької збірної України Володимир Циткін про Ярмоленка каже наступне:

"Хлопець здібний, працьовитий, відрізняється ігровим універсалізмом, але
знаходиться тільки на початку свого футбольного шляху. Щоб вирости в
хорошого футболіста, попереду ще дуже багато роботи над собою".

Ярмоленко може грати флангового захисника і вінгера, у "Динамо" часто використовувався у центрі захисту. Також за необхідності може грати в центрі півзахисту.

Початок атаки і ліквідація загрози біля власних воріт. 

Статистика Ярмоленка

Як грає "динамівець" Артем Ярмоленко, який перейшов у португальську "Лейрію" - фото 1

У чемпіонаті України U-19  в нинішньому сезоні провів 9 матчів. У Юнацькій Лізі УЄФА відіграв 25 хвилин у лондонському поєдинку з "Челсі" (1:3), вийшовши на заміну на 66 хвилині.

Сильні сторони Артема Ярмоленка

Юрій Грицина підкреслює, що саме універсалізм є головною сильною стороною футболіста на даний момент. Також хороша якість гравця - спокійні дії на полі. Особливо важлива вона для захисника. 

За словами тренера, Ярмоленко непогано бачить поле, вміє зайняти правильну позицію. 

Слабкі сторони Ярмоленка

Футболіст досить часто травмується. Через це в "Динамо" не мав необхідної ігрової практики. Також наразі слабкий технічно.

Що таке "Лейрія"

Як грає "динамівець" Артем Ярмоленко, який перейшов у португальську "Лейрію" - фото 2

Відомий португальський клуб, який тривалий час грав у Вищому дивізіоні. Найкращий період в історії "Лейрії" припав на початок 2000-х. Разом із зірковим бразильцем Дерлеєм у складі клуб фінішував на п'ятому місці і найняв на роботу Жозе Моурінью. Тренер перебрався до "Лейрії" з "Бенфіки". Взимку 2002 року його команда йшла третьою, випереджаючи "Бенфіку" і "Порту", але не чекаючи закінчення сезону, Жозе очолив "Порту". Згодом клуб став середняком чемпіонату, вилітав у Сегунду і повертався. Почалися фінансові проблеми. У 2013 році "Лейрія" стала банкрутом. 

В 2014 році клуб почав співробітництво з російським бізнесменом Олександром Толстіковим. Ця людина є головою спортивного агентства D-Sports. Завдяки йому в "Лейрії" з'явилися молоді таланти з російських ЦСКА, "Зеніта".

3 липня 2015 клуб знову отримав статус професійного і став називатися União de Leiria Sociedade anónima desportiva. Грає у третьому за силою дивізіоні Португалії.

Президентом є той самий росіянин Толстіков.

Інтереси українця Ярмоленка представляє агент Олександр Панков, відомий своєю роботою з Артемом Мілевським.

Що каже агент

- Чому Артем Ярмоленко вирішив піти з "Динамо"?

- 31-го грудня у Артема завершився контракт з "Динамо". Ми не бачили перспективи в Києві. У нього не було постійного місця в стартовому складі. Хлопець хоче розвиватися як футболіст, але тренери не бачили його стабільним гравцем основи. Надійшла пропозиція від "Лейрії", яка тривалий час стежила за гравцем. Це дуже серйозний проект. Клуб якісно займається селекцією і продажем футболістів. Багато російських молодих хлопців з "Лейрії" пішли до серйозних клубів. Молоді гравці отримують там ігрову практику, а потім йдуть до іменитих команд. Тому перспективи дуже хороші. Все залежить від того, як він там адаптується. Але все має бути добре. Тренувальний процес вже розпочинається. Для Ярмоленка будуть створені всі умови. Я думаю, що за 2 роки ми отримаємо якісного футболіста.

- Тобто контракт підписаний на 2 роки?

- Ні, на 1,5 роки у Ярмоленка з "Лейрією" контракт.

- А правда, що власником "Лейрії" є росіянин Толстіков?

- Він не власник, скоріше гендиректор. Завдяки його професіоналізму все вийшло швидко і якісно. Я думаю, якщо все буде добре у Ярмоленка в "Лейрії", то ми і в майбутньому будемо шукати хлопців, які поїдуть у цей клуб. З Ярмоленком ми обрали європейський вектор розвитку. У нього великий потенціал.

- А скільки приблизно заробляють у такому клубі, як "Лейрія"?

- Я можу лише сказати, що Ярмоленку вистачатиме, як для 18-річного хлопця. У нього буде харчування, помешкання, тренувальний процес... 

Як грає "динамівець" Артем Ярмоленко, який перейшов у португальську "Лейрію" - фото 3

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme