Як Африка позбавить Путіна ЧС-2018

Головний фаворит і ворог Росії у боротьбі за крісло президента ФІФА шейх з Бахрейну Салман дуже хитро заручився підтримкою Африки, яка завжди була за Блаттера

Як Африка позбавить Путіна ЧС-2018…

Салман, який є головою Азіатської конфедерації, підписує з Африкою угоду про тісну взаємодію у футболі. Меморандум має бути підписаний у столиці Руанди Кігалі.

Зрозуміло, що більш багатий футбол Азії допоможе Африці розвивати гру мільйонів не тільки атрибутикою, але і "копієчкою". 

Заяви шейха про готовність, ставши президентом, розібратися з російським ЧС-2018 та катарським мундіалем-2022, дали зрозуміти, що  голоси Європи та Північної і Центральної Америки на виборах 26-го лютого йому гарантовані. 

Найближчий суперник Салмана - швейцарець Джанні Інфантіно, який є кандидатом від Європи, схоже за все, вже знає про свою майбутню посаду. 

Європа підтримає впливового шейха, розуміючи, що він не гратиме за Росію і його підтримка настільки сильна. Краще допомогти перемогти Салману з яким можна дружити проти Росії, ніж програти взагалі. Шансів у Інфантіно на президентське крісло наразі немає, але підтримка Європою Салмана на виборах може бути в обмін на високу посаду для Інфантіно у ФІФА.

Швидше за все, саме Інфантіно сяде в крісло гендиректора ФІФА, ставши правою рукою новообраного президента шейха Салмана.

Щодо інших кандидатів - принца Йорданії Алі, кандидата від ПАР Сексвалле та людини Блаттера - Жерома Шампаня, вони тепер є скоріше технічними кандидатами. І це доводить майбутній розподіл голосів на виборах президента ФІФА.

Президентські розклади

Африка - 54 голоси
Європа - 53
Азія і Австралія - 46
Північна та Центральна Америка - 35
Океанія - 11
Південна Америка - 10

Технічна багатоходівка шейха Салмана дозволяє йому заручитися більшістю голосів відразу чотирьох головних гравців: Європи, Азії, Північної і Центральної Америки,а також Африки. 

Що буде з Росією

Після перемоги Салмана футбольний тиск на Путіна посилиться. Розслідування ФБР та швейцарської прокуратури щодо корупції у ФІФА триває. І знайти докази підкупу голосів на виборах країни-господині ЧС-2018 у 2010 році буде не дуже важко. Це доводить, в тому числі, і розслідування в IAAF щодо допінгових махінацій Росії.

ЧС-2018 у Росії тепер залежить, як це не банально, від Африки та Заходу. І геополітичні розклади для Путіна перед президентськими виборами 2018 року виглядають дуже жахливими.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme