Виступ, що увійде в історію: Даяна Ястремська через травму поступилася китаянці й вибула з Відкритого чемпіонату Австралії із тенісу

Результати українки на цьогорічному турнірі в Мельбурні є одними з найбільш яскравих успіхів українського тенісу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Виступ, що увійде в історію: Даяна Ястре…
Даяна Ястремська. Фото: j48tennis.net.

Українська тенісистка, 23-річна уродженка Одеси Даяна Ястремська сьогодні, 25 січня, завершила виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії-2024. Українка зазнала поразки у півфіналі турніру, поступившись 15-ій ракетці світу китаянці Чжен Цінь Вень – 0:2 (4:6, 4:6), передає Depo.ua з посиланням на сайт "Великий теніс України".

За рахунку 4:3 на користь суперниці Ястремська зверталася по допомогу до лікарів через проблеми з м'язами живота. Саме травму спортсменка назвала причиною своєї поразки.

Фото: btu.org.ua.

Обидві тенісистки вперше грали у півфіналі турніру Великого Шлему. Чжен Цінь Вень стала першою китайською тенісисткою у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії після 2014 року.

У фінальному поєдинку Чжен зіграє проти чинної чемпіонки Australian Open-2023 "нейтральної" білоруски, другої ракетки світу Аріни Сабаленка, яка сьогодні у другому півфіналі перемогла Коко Гауфф.

Даяна Ястремська стала найбільш низькорейтинговою тенісисткою у півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії з 2010 року і першою у 21 столітті, хто в Мельбурні дійшов до півфіналу, стартувавши з кваліфікації.

Також Даяна – перша українська тенісистка, яка зіграла в півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії.

Даяна стартувала у кваліфікації змагань у Мельбурні, вигравши 8 матчів із 9.

Це четвертий у історії виступ тенісистки з України у півфіналах турнірів Великого Шлему. Раніше тричі у півфіналах найбільших турнірів світу виступала Еліна Світоліна (Вімблдон-2019, -2023 і US Open-2019). Поки нашим дівчатам так і не вдалося виграти жодного сету на цій стадії.

За виступ у Мельбурні Даяна Ястремська заробила 669,7 тис. доларів призових. У понеділок українка вперше з квітня 2021 року повернеться до топ-30 світового рейтингу, де посяде 29-те місце.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme