Українська тенісистка Ястремська створила сенсацію на Australian Open-2024

У Мельбурні відкрився тенісний турнір Великого Шолому – після першого дня у грі залишилися четверо із семи українок

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українська тенісистка Ястремська створил…
Даяна Ястремська. Фото: Getty images.

Однією з перших несподіванок цьогорічного Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу стала перемога 23-річної українки Даяни Ястремської над чинною чемпіонкою Вімблдонського турніру, сьомою ракеткою світу чешкою Маркетою Вондроушовою вже у першому турі змагань у Мельбурні. Про це пише Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Свою видатну, до того ж розгромну перемогу українка здобула у двох сетах за 77 хвилин. Рахунок – 2-0 (6-1, 6-2).

Після гри українка на одній з телекамер написала "Слава Україні".

Фото: twitter.com/josemorgado.

У інтерв'ю на корті Ястремська відповіла на запитання про додаткову мотивацію від гри за Україну.

"Коли я була в Брісбені, перед моєю грою ракета влучила в будинок бабусі. Було складно грати. Ми маємо пам'ятати і дати якомога більше підтримки Україні. Я пишаюся бути українкою", – сказала Ястремська.

Нагадаємо, Даяна  народилася в Одесі, у цьому місті зараз мешкає її сім'я, 2023 року тенісистка не раз гостювала на своїй малій батьківщині, яку зараз регулярно обстрілюють російські агресори.

У наступному раунді Australian Open-2024 Даяна Ястремська зіграє проти французької тенісистки Варвари Грачевої.

Тим часом до другого кола Australian Open-2024, що триває в Мельбурні, завдяки здобутим перемогам пробилися і інші українські тенісистки – перша і друга ракетки нашої країни Еліна Світоліна і Марта Костюк. Вони перемогли американок, відповідно Тайлу Престон 2:0 (6:2, 6:2) і Клер Лю 2:1 (6:3, 4:6, 6:1).

У свою чергу, третя ракетка України Леся Цуренко у першому колі турніру здобула вольову перемогу над італійкою Лучією Бронцетті – 2:1 (3:6, 7:5, 6:3).

Натоміть дебютантка Australian Open українка Дарʼя Снігур вибула після поразки від американки Аліши Паркс – 1:2 (6:2, 2:6, 4:6).

Сьогодні ж, 15 січня, після перших же матчів у Мельбурні до неї долучилися українки Ангеліна Калініна і дебютантка цих змагань Юлія Стародубцева. Вони програли Онс Жабер із Тунісу і Аранчі Рус з Нідерландів відповідно:

Онс Жабер (Туніс, 6) – Юлія Стародубцева (Україна) – 2:0 (6:4, 6:1),

Ангеліна Калініна (Україна, 24) – Аранча Рус (Нідерланди) – 0:2 (1:6, 0:6).

Як повідомляв Depo.ua, до основної сітки Australian Open-2024 вперше у історії вітчизняного тенісу пробилися сім тенісисток.

Водночас у чоловічих одиночних змаганнях на Australian Open Україна не представлена: Віталій Сачко і Ілля Марченко не подолали кваліфікаційний відбір.

Australian Open-2024 триватиме до 28 січня. У чоловіків титул переможця минулорічних змагань відстоюватиме серб Новак Джокович, у жінок — "нейтральна" білоруска Аріна Сабалєнка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme