Вирішальні матчі Кубка світу з футболу-2022 будуть зіграні новим м’ячем

Новинка від ФІФА має назву "Мрія".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Вирішальні матчі Кубка світу з футболу-2…
Фото: fifa.com.

Під час обидвох півфінальних матчів й фіналу чемпіонату світу з футболу серед чоловіків у Катарі буде використано новий м'яч. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Міжнародної федерації футболу ФІФА.

Згідно з повідомленням, новий м'яч має назву "Al Hilm", що арабською означає "Мрія".

Цей м’яч замінить на Кубку світу-2022 той, яким команди грали всі попередні матчі цього турніру. Він зветься "Al Rihla", або ж із арабської "Подорож" і є 14-им м'ячем, розробленим компанією "Адідас" для чемпіонатів світу з футболу.

Як і його попередник, "Al Hilm" передбачає використання технології "Connected Ball" для напівавтоматичного визначення положень поза грою, повідомляють у ФІФА. ЧС-2022 став першим чемпіонатом світу, на якому застосована ця новація.

Новий м’яч розроблений з урахуванням вимог до захисту довкілля. Це перший м’яч для півфіналу і фіналу чемпіонату світу з футболу, виготовлений лише з використанням чорнила і клею на водній основі. Дизайн виконано на текстурованому золотому базовому кольорі з тонким трикутним візерунком, що черпає натхнення з пустель регіону, що оточує місто Доха, кольору Кубка світу з футболу і візерунку прапору Катару.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme