Установила історичний рекорд: Даяна Ястремська стала першою тенісисткою з України у півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії

Виступи українки на Australian Open-2024 уже зараз стали однією із сенсацій турніру

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Установила історичний рекорд: Даяна Ястр…
Даяна Ястремська. Фото: Федерація тенісу України.

У грі 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024 року 23-річна уродженка Одеси Даяна Ястремська перемогла іншу сенсацію турніру – 19-річну чеську спортсменку Лінду Носкову (остання днями вибила з турніру лідерку українського тенісу Еліну Світоліну). Рахунок зустрічі – 2:0 (6:3, 6:4), передає Depo.ua за матеріалами сайту "Великий теніс України".

Тепер Даяна вперше у своїй кар'єрі та в історії українського великого тенісу зіграє у півфіналі Australian Open.

Вона стала першою тенісисткою у 21 столітті на Australian Open, яка дійшла півфіналу, стартувавши з кваліфікації.

Понад те, Ястремська – лише п'ята учасниця кваліфікаційних відборів четвірки турнірів Великого Шлема, яка докрокувала до півфіналу основної сітки. Ось усі п’ять таких сенсацій:

Візуалізація: Х-сторінка статистичної платформи Opta.

Ястремська є четвертою в історії тенісисткою, яка дісталася півфіналу Australian Open, обігравши на своєму шляху винятково суперниць із топ-50 рейтингу WTA. До неї такого успіху досягали лише тенісні "зірки": Габріела Сабатіні (1994 рік), Мартіна Хінгіс (1997-ий) і Домініка Цибулкова (2014).

Даяна стала наймолодшою українською тенісисткою, яка зіграє у півфіналі турніру Великого Шлему, першою українкою, яка досягла цієї стадії на Відкритому чемпіонаті Австралії, і другою – на всіх чотирьох турнірах Великого Шлема.

Першою українською тенісисткою в історії, яка грала в півфіналі "великої четвірки", була Еліна Світоліна, яка досягала цієї стадії тричі: двічі на лондонському Вімблдоні і одного разу на US Open.

У фінальних матчах тенісних турнірів найвищого рівня ніхто з українок ще не виступав.

Півфінальний матч на Відкритому чемпіонаті Австралії Даяна Ястремська проведе завтра, 25 січня. Її суперниця визначилася в матчі "нейтральної" росіянки Анни Калінської і китаянки Чжен Ціньвень. Перемогла спортсменка з Китаю, вона й екзаменуватиме українку у півфіналі.

Як учора повідомляв Depo.ua, українська тенісистка Людмила Кіченок у дуеті з латвійкою Оленою Остапенко вийшли до півфіналу парного розряду Australian Open-2024. За вихід до фіналу вони боротимуться з парою Габріела Дабровскі (Канада) – Ерін Раутліфф (Австралія).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme