Хто підбурює ультрас з АТО стати українськими "чорними полковниками"

Зацікавлені люди всередині країни підбурюють ультрас на протистояння з владою і нову революцію, але формат "Майдан-3" їм не підходить

Хто підбурює ультрас з АТО стати українс…

У той час, як в країні з подачі Тимошенко набирають обертів акції протесту проти Яценюка і його тарифів на комуналку, а профспілки, пов'язані з Ахметовим та Фірташем, допомагатимуть Юлі у розхитуванні ситуації навколо індексації зарплат та пенсій, зацікавлені люди почали підбурювати ультрас. 

Спочатку фанам підкинули нових Павліченків - месників з АЗС, які розстрілювали міліцію. Зараз всіх закликають вийти на мітинг через затримання двох бійців "Правого сектору" під час масових сутичок на гей-параді, які відбулися на Оболонській набережній. Ці хлопці, так само, як і "месники з АЗС", воювали в АТО. 

Події висвітлюються у групах ультрас в соцмережах. Фанатів та патріотів закликають виходити на мітинги за хлопців з "Правого сектору". 

Також вчора відбулися сутички біля Деснянського районного суду, де обирався запобіжний захід членам злочинного угруповання, які у 2011 році під виглядом колекторського агентства скоювали розбійні напади і займалися вимаганням. Було затримано кількох активістів. Також на мітингу засвітився "радикал" Ігор Мосійчук.

Яким чином справа 2011 року пов'язана з месниками та "кривдниками геїв" - сказати важко. Можна припустити, що це лише привід загострити протистояння людей з міліцією, щоб отримати ефект Майдану-2. 

Невдоволення ультрас

Хто підбурює ультрас з АТО на протистояння з владою - фото 1

За нашою інформацією в рядах ультрас, які воюють на Сході у складі добровольчих батальйонів, давно назріла зневага до влади. Слова "після війни поговоримо з владою", які лунали раніше, вже не просто слова. 

Як розповів нам один з представників київських фанів, всі чекають команди від лідерів ультрас, бо дії влади викликають багато запитань. Але, зрозуміло, що за лідерами ультрас угруповань також стоять певні люди. Вплив на них мають керівники клубів. 

Наприклад, ультрас "Дніпра" та "Волині" вдало проводили пікети проти колишнього президента ФФУ Анатолія Конькова, коли це було потрібно тому самому Коломойському. Так само і фанати "Динамо" домоглися перенесення півфіналу Кубка України з "Олімпіком" зі стадіону Баннікова на "Динамо" ім. Лобановського, погрожуючи зірвати матч з подачі керівництва київського клубу, якщо поєдинок не перенесуть на потрібну арену.

Але крім власників команд вплив на ультрас мають і політичні сили. До Революції Гідності, за неофіційною інформацією, на ультрас "Динамо" мала незначний вплив "Свобода". Більшість ультрас відмежовувалися від неї, але були і такі, які неофіційно мали справу з політсилою.

Наразі більшість ультрас воюють в АТО у лавах добровольчих "Азова", "Правого сектора", "Київ-1", "Айдар" та інших. Хто стоїть за цими батальйонами не є секретом. А зіграти на почуттях ультрас досить легко. Це доводить акція на підтримку месників з АЗС, які розстрілювали міліцію, яка зовсім не в'яжеться зі здоровим глуздом.  

Кому вигідно

Хто підбурює ультрас з АТО на протистояння з владою - фото 2

Говорити про російський слід наразі буде не дуже розумно. Звичайно, росіянам вигідний Майдан-3, але такий формат не влаштовує ні ультрас, ні олігархів, які можуть стояти за нинішнім розхитуванням ситуації. 

Нікому з них не потрібна нова масштабна революція. А от акції протесту з метою проведення позачергових парламентських виборів - це реальність майбутнього. І тут постає питання: революціонерам потрібна голова лише Яценюка або також і Порошенка. 

Тимошенко, яка вже бачить себе прем'єром і "кілером" політсили "Народний фронт", ситуацію буде розхитувати, але вона не має людей, які можуть підключити до цього процесу м'язи - фанатів із зони АТО. Такі можливості є у Коломойського та Суркіса, а також певних представників "радикалів" у ВР. Також не варто відкидати "Братство" Корчинського. Чи зіграють вони у цю гру - питання кількох місяців. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme