Ультрас погрожують спалити Федерацію. Хто за цим стоїть

Фанати "Динамо" відкрито погрожують футбольним чиновникам, оголошуючи їм своєрідну війну. Але це не більше, ніж звичайні балачки

Ультрас погрожують спалити Федерацію. Хт…

Матч-відповідь 1/8 фіналу Кубка України "Динамо" - "Оболонь-Бровар" з рядового побиття колективу з першої ліги перетворився на найбільш обговорюваний поєдинок вівторка. Справа тут не в рахунку 5:0 на користь "динамівців". У всьому знову винні фанати.

Наприкінці поєдинку на секторах, де активно вболівали ультрас, вивісили банер з написом "ФФУ, наступного разу спалимо вас".

Ультрас погрожують спалити Федерацію. Хто за цим стоїть - фото 1

Цим банером ультрас висловили протест проти діяльності Федерації футболу України. Їм не сподобалося, що на фоні скандалу з побиттям темношкірих вболівальників під час матчу Ліги чемпіонів "Динамо" - "Челсі" українська Федерація вирішила закрити 21, 41,42 і 43 сектори за використання піротехніки під час поєдинку "Динамо" - "Шахтар" (0:3), а також оштрафувала київський клуб на 250 тис. гривень. 

На поєдинку з "Оболонь-Бровар" ультрас взагалі не мали бути на стадіоні, враховуючи заборону ФФУ. Але фанати банально пересіли на інші сектори, як робили це завжди, завдяки керівництву клубу Суркіса, яке пішло ультрас на зустріч. 

Хлопці з 21-го сектору - ультрас "Родичі" - перемістилися на 19-й, а інші угруповання з 41,42 і 43 секторів (Bad Boys, VIVA, WBC та ін...) фанатіли на 61-му секторі.

Хто вивісив банер

Він з'явився на 61-му секторі. До нього причетні всі угруповання "Динамо" з цього сектору. 

Чому вивісили банер

У ФФУ та ультрас різняться погляди на використання піротехніки. ФФУ забороняє використовувати її на матчах, а ультрас, навпаки, не вважають це злочином. 

Насправді заборона на використання файерів та інших піротехнічних засобів для Федерації вже давно перетворилася на своєрідний заробіток. Майже після кожного туру ФФУ штрафує різні клуби на суми (20 тис., 80 тис. та більше) за поведінку фанів і піротехніку. Фани продовжують її палити, бо клуби платять і ніяк з цим не боряться. Так само, як і ФФУ. Бо, насправді, у нашій країні модульні шоу на футболі від ультрас - це, мабуть, єдине, що робить його святом. Виходить так, що ФФУ отримує своєрідний регулярний дохід просто так. 

Напередодні матчу ультрас оприлюднили заяву, в якій розкритикували чиновників ФФУ. 

"В часи, коли у багатьох клубів існує величезна заборгованість перед гравцями, коли один з клубів Прем’єр-ліги має аж 2 гравців у своєму складі на контракті, а решта ж - орендовані, коли гучні скандали навколо договірних матчів руйнують імідж українського футболу, коли тренер збірної дозволяє собі публічні некоректні висловлювання на адресу одного з її гравців, Федерація футболу в чергове вирішила розпочати безглузду «боротьбу із фанатами». У той час, коли функціонери ФФУ знаходяться під слідством, а власник одного з футбольних клубів Прем’єр-ліги – взагалі у міжнародному розшуку, “неправомірні дії” працівники цієї громадської організації вбачають у діях уболівальників. Хоча відповідальність за теперішній стан українського футболу лежить, в першу чергу, на мешканцях шикарного офісного будинку у Лабораторному провулку, а не на тих, хто навіть у ці, важкі для країни часи, відвідує трибуни стадіонів, багато з яких потребує елементарного ремонту. Особливо цинічним закриття секторів виглядає на тлі й без того низької відвідуваності абсолютної більшості футбольних матчів в Україні. То може, час зачиняти не трибуни, а деякі кабінети у “Будинку Футболу”?, - йдеться в ній.

Знаєте, ультрас можна не любити або обожнювати, але в цьому плані вони праві. Коли немає справедливості, наступає самосуд. Боротьби з договірними матчами в нашій країні, які вже у Європі побачили, в нас немає. Є лише дешеві "понти". Про більшість чиновників ФФУ, таких як віце-президент Межейко, що отримав до 5 років умовно за розгін запорізького "Євромайдану", навіть говорити не хочеться. Його тимчасово відсторонили від роботи у Федерації, але картину це не змінює. Є у рядах ФФУ віце-президент Ланьо - відомий на Закарпатті на прізвисько Блюк. Це все обурює і дратує. Так само, як і побиття темношкірих фанів та поведінка ультрас на стадіоні. От тільки ультрас сьогодні - найменше зло у порівнянні з такими горе-чиновниками і проблемами, як вищезазначені. 

Що буде далі

ФФУ, звичайно, ніхто не спалить. Її можуть закидати файерами, як під час мітингів проти президента ФФУ Конькова. От тільки тоді акції були спланованими і провідні угруповання до них не залучалися. Для акцій сьогодні зараз потрібні гарантії. Більшість лідерів ультрас мають зв'язки з керівництвом "Динамо". Акції теоретично може замовити керівництво. Без їхньої команди вони на таку акцію не підуть. Не всі - лише деякі. Доказом цього, наприклад, є погрози зірвати матч Кубка України з "Олімпіком" у минулому сезоні, який донеччани хотіли провести на НТК ім. Баннікова. Це не влаштовувало керівництво киян, яке пропонувало клубу Колесникова зіграти на "Динамо" ім. Лобановського. Ті відмовились. Ультрас була дана відповідна команда. Фанати у соцмережах "розігнали" тему обурення та радикалізму через малий стадіон та ціни на квитки (150 гривень). Щоб уникнути можливого зриву поєдинку делегат матчу переніс його на "Динамо" ім. Лобановського. 

Тому і зараз жодних радикальних дій без команди зверху не буде. Максимум - образливі банери на адресу ФФУ. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme