Українські волейболісти обіграли китайців на Кубку претендентів: сьогодні вболіваємо за наших у півфіналах

У суботу обидві "синьо-жовті" збірні, жіноча й чоловіча, у Франції і Катарі проведуть півфінальні матчі Кубка претендентів.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські волейболісти обіграли китайці…
Фото: фейсбук-сторінка Федерації волейболу України.

Збірна України з волейболу (чоловіки) перемогла у своєму першому в історії матчі на Кубку претендентів, який триває в Катарі. 28 липня команда тренера Угіса Крастіньша обіграла збірну Китаю, передає Depo.ua.

Рахунок напруженого матчу, в якому китайці чинили запеклий опір українцям, – 3:1 (25:19, 25:22, 23:25, 25:19).

Найбільш результативним гравцем у нашій команді, а також у матчі загалом, став капітан збірної України Олег Плотницький: на його рахунку 24 очки. У діагонального Василя Тупчія 18 очок, у блокуючого Дмитра Терьоменка – 15.

Це перший виступ української збірної у Кубку претендентів. На турнір вона потрапила завдяки виходу до фіналу Золотої Євроліги, де, як раніше інформував Depo.ua, програла Туреччині.

Днем раніше у цьому ж турнірі дебютувала і жіноча волейбольна збірна нашої країни.

Читайте більше: Українські волейболістки перемогли хорваток у своєму першому в історії матчі на Кубку претенденток

Переможець Кубка претендентів отримає путівку до Ліги націй-2024 – найбільш престижного у світі волейболу комерційного турніру найсильніших збірних.

Далі на українських волейболістів чекає півфінальний матч Кубка претендентів – проти збірної Туреччини, яка учора перемогла Домініканську республіку (3:1). Зауважимо, саме турки обіграли наших у фіналі Золотої Євроліги 25 червня цього року.

Гра відбудеться сьогодні, 29 липня, о 16:00 за київським часом.

Також, нагадаємо, сьогодні, 29 липня, і жіноча збірна України з волейболу проведе свій півфінал: наші дівчата зустрінуться із Францією. Ця гра почнеться о 18:00 за київським часом.

Обидві збірні, і Франція, і Туреччина, є найсильнішими опонентами відповідно українок і українців у боротьбі за перемогу в Кубку претендентів.

Трансляції ігор Кубка претендентів можна переглянути на телеканалах Суспільного і платформі Суспільне Спорт.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme