Українські спортсмени отримали змогу виступати на змаганнях, де будуть присутні представники держав-агресорок під "нейтральним прапором"

Мінмолодьспорту переглянуло свій жорсткий наказ, який зупиняв розвиток українського спорту.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські спортсмени отримали змогу вис…

Міністерство молоді та спорту України змінило ключове положення наказу про заборону участі українським спортсменам у змаганнях, де присутні атлети з Росії чи Білорусі. Відповідний наказ опублікований на офіційному сайті Міністерства, інформує Depo.ua.

Відтепер українські спортсмени і спортсменки не можуть брати участь лише у тих змаганнях, в яких виступають росіяни й білоруси під їхніми національними прапорами та/або які використовують національну символіку або публічними діями чи заявами висловлюють приналежність до росії чи білорусі.

Таким чином, дозволена участь українських спортсменів у міжнародних змаганнях, де виступають росіяни і білоруси під так званим "нейтральним прапором".

Днями про можливість ухвалення такого рішення заявляв міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. За його повідомленням, це може статися після того, як росію і білорусь не запросять на Олімпіаду-2024 як держави. Саме таке рішення вчора, 26 липня, ухвалив Міжнародний олімпійський комітет.

Читайте більше: Шукають лазівку: МОК запросив країни до участі в Олімпійських іграх-2024, але росія і білорусь поки поза грою

Попередній наказ Міністерства молоді та спорту України був оприлюднений 13 квітня 2023 року. У ньому йшлося про те, що українці не можуть брати участь у міжнародних змаганнях, на яких виступають представники росії чи білорусі у будь-якому статусі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme