Українські клуби відкривають другий тур єврокубків

Сьогодні донецький "Шахтар" продовжить виступ у Лізі чемпіонів сезону 2022/2023. У другому турі суперником донеччан буде "Селтік" з Глазго (Шотландія). Гра розпочнеться о 19:45 на умовно домашньому полі українського клубу у польській столиці Варшаві

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські клуби відкривають другий тур…
Фото: сайт ФК Шахтар

Результат сьогоднішньої гри матиме ключове значення для визначення подальших турнірних перспектив гірників – далі в групі нашим грати з мадридським "Реалом" і "Лейпцигом", що його в першому турі "Шахтар" сенсаційно розгромив у гостях – 4:1. І іспанці, і розлючені німці, що змінили після того ляпаса головного тренера Доменіко Тедеско на Марко Розе, навряд чи прагнуть стати співтворцями ще однієї сенсації у груповому турнірі і подарувати очки ослабленим українцям. Тож саме шотландці видаються основним нашим суперником за третє місце (будьмо об’єктивними, це найкраще, на що зараз може претендувати українська команда) і вихід у Лігу Європи.

Головний тренер українців Ігор Йовічевич переконаний: його команда має шанс здобути перемогу і в матчі з "Селтіком", хоч і не вважається фаворитом. До поєдинку донеччани підійшли серйозно: прибули до Варшави за три дні до гри. Домом для них стала тренувальна база місцевої "Легії", яку господарі надали для потреб української команди.

Зазначимо, нинішній суперник гірників потужно стартував у чемпіонаті Шотландії: шість перемог поспіль, максимальна кількість очок – 18, один пропущений гол, 25 забитих, розгром споконвічного суперника "Рейнджерс" із Глазго – 4:0. Та в Лізі чемпіонів почали з провалу у грі з "Реалом" – 0:3.

Аналітики букмекерських контор, як і раніше, не вірять в успіх "Шахтаря". На перемогу донеччан приймають ставки з коефіцієнтом 3.20, на нічию – 3.59, а на перемогу "Селтика" – 2.20.

Українські клуби досі зіграли 17 матчів проти шотландських команд у єврокубках. Перевага на боці України: 6 перемог, 7 нічиїх, 4 поразки.

Кияни і дніпровці спробують взяти перші очки

Своєю чергою, завтра, у четвер, 15 вересня, київське "Динамо" і "Дніпро-1" проведуть матчі 2-го туру Ліги Європи і Ліги конференцій.

Перші ігри обидва клуби програли – кияни поступилися "Фенербахче" в скандальному матчі, дніпряни програли АЗ з Нідерландів. Тож обидві команди можуть спробувати взяти реванш – відповідно до чемпіонату Кіпру АЕКом і кіпрським же "Аполлоном" з Лімассола.

"Динамо", як і "Шахтар" свої домашні матчі проводить у Польщі, на стадіоні Краковія імені Юзефа Пілсудського. Початок гри з кіпріотами - о 22:00 за Києвом. 

"Дніпро-1" зіграє на виїзді і почне матч о 19:45 за київським часом.

У чемпіонаті української Прем'єр-ліги "Дніпро-1" йде на першому місці за втраченими очками, вигравши всі три свої матчі, а кияни в неділю здобули лише першу перемогу. Можливо, настав час перемагати й на міжнародній арені.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme