Українські баскетболісти вийшли у другий раунд відбору на Олімпіаду-2024

У попередній кваліфікації збірна України здолала Болгарію і Ісландію: попереду Туреччина і півфінал відбору.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські баскетболісти вийшли у другий…
Фото: FIBA.

Вигравши другий матч на пре-кваліфікаційному турнірі, який визначить учасників основного відбору на Олімпійські ігри 2024 року, чоловіча збірна України з баскетболу уже пройшла до плей-оф олімпійської пре-кваліфікації. Про це пише Depo.ua за повідомленням сайту Федерації баскетболу України.

У першому своєму матчі на турнірі, що відбувається у Стамбулі, Україна у важкій боротьбі перемогла Болгарію – 80:71.

Вчора ж, 13 серпня, команда України упевнено перемогла Ісландію – 82:69 (17:18, 26:16, 23:16, 16:19).

У іншому поєдинку групи Туреччина здолала Болгарію - 104:66. Відтак Україна і Туреччина здобули по дві перемоги і гарантували собі участь у плей-оф.

Цього вівторка, 15 серпня, о 20:00 за київським часом в останньому турі збірні України і Туреччини розіграють між собою перемогу в групі.

Що далі: два переможці "стамбульської" групи у півфіналі пре-кваліфікаційного турніру зіграють з кращими командами групи D (Хорватія, Бельгія, Швеція і Нідерланди).

Лише переможці пре-кваліфікаційних турнірів отримають місця на олімпійському кваліфікаційному турнірі, який відбудеться у липні 2024 року.

Зазначимо, олімпійський пре-кваліфікаційний турнір команда тренера Віталія Степановського проводить без чотирьох гравців, які вибули через травми: Іссуфа Санона, Олександра Липового, Сергія Павлова і Анатолія Шунделя. По ходу турніру вибув також В’ячеслав Петров.

Таким чином, перед грою з господарями майданчика у складі української команди залишилося 10 гравців.

Зазначимо, чоловіча збірна України жодного разу не виступала у фінальній частині баскетбольних турнірів на Олімпіадах. 

2022 року чоловіча збірна України на Євробаскеті показала другий кращий результат у своїй історії – 12-е місце (обійняла друге місце в групі, вийшла до плей-оф, де програла Польщі). Кращий же результат в історії чоловічої збірної України на чемпіонаті Європи з баскетболу – чвертьфінал у 2013 році.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme