На Australian Open-2024 рекордне представництво українських тенісисток, але не буде жодного чоловіка

Відразу семеро українок стартують у Відкритому чемпіонаті Австралії-2024

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
На Australian Open-2024 рекордне предста…
Еліна Світоліна. Фото: Jimmie48.

Україна матиме найбільше у своїй тенісній історії представництво в основному турнірі Australian Open 2024 року. Це стало відомо сьогодні за результатами кваліфікаційного відбору турніру, повідомляє Depo.ua за інформацією Суспільного Спорт.

Раніше, без відбору, до основної сітки першого з чотирьох турнірів Великого Шолому 2024 року потрапили чотири українські тенісистки: Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко і Марта Костюк. Три перші мають у Австралії статус сіяних — це теж новий рекорд України на тенісних турнірах найвищого рівня.

Ще чотири українки стартували в Мельбурні у кваліфікації. З них фіналу не дісталася лише Катаріна Завацька. Натомість Даяна Ястремська, Дарʼя Снігур і Юлія Стародубцева потрапили до основної частини змагань.

При цьому Ястремська у трьох сетах вибила з турніру господарку змагань Майю Джойнт – 6-2, 1-6, 6-4.

Дебютує в основі турніру такого рівня 23-річна Стародубцева. Вперше в основі Australian Open зіграє і Дарʼя Снігур, що вже має досвід виступів у другому раунді Відкритого чемпіонату США.

Сім тенісисток в основній сітці Australian Open — новий рекорд України на австралійському турнірі. Сім українок грали в основі турнірів Великого Шолому двічі: на Ролан Гарос 2007 року і Вімблдоні 2008-го. Того ж 2008 року нашу країну в Мельбурні представляли шість гравчинь.

Уже визначилися суперниці українок на турнірі в Мельбурні.

Перша ракетка України, 19-та сіяна на Australian Open Еліна Світоліна розпочне виступи в Австралії з матчу проти місцевої спортсменки Тайли Престон (203-тє місце у світовому рейтингу WTA).

Друга ракетка України Ангеліна Калініна отримала найбільш рейтингову з усіх суперниць українок у стартовому раунді — першу ракетку Нідерландів Аранчу Рус (50 місце WTA). Між собою тенісистки зустрічалися 2023 року, перемогу здобула Калініна.

Леся Цуренко на старті змагатиметься з італійкою Лучією Бронцетті (56 позиція у світовому рейтингу).

Марта Костюк відкриє турнір протистоянням з американкою Клер Лю (104 місце в рейтингу WTA). Дві останні зустрічі між суперницями завершилися на користь українки.

Даяна Ястремська втретє у своїй кар’єрі зіграє з чешкою, чинною переможницею Вімблдону Маркетою Вондроушовою. Даяна перемагала суперницю одного разу і зазнала двох поразок.

З матчу проти шостої сіяної Онс Жабер дебютує на турнірах Великого Шолому Юлія Стародубцева.

Дарʼя Снігур гратиме з американкою Алішею Паркс, 82-ою ракеткою світу.

Водночас Україна не буде представлена в чоловічих одиночних змаганнях у Мельбурні. Віталій Сачко і Ілля Марченко не подолали кваліфікаційний етап змагань.

Основні змагання першого турніру Великого Шолому 2024 року почнуться цієї неділі, 14 січня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme