Українська тенісистка піднялася у світовому топі

Оприлюднено оновлені рейтинги міжнародних тенісних асоціацій.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українська тенісистка піднялася у світов…

За підсумками останніх турнірів лютого жіноча і чоловіча тенісні асоціації (відповідно WTA і ATP) оновили рейтинги гравців, передає "Суспільне.Спорт", інформує Depo.ua.

Українка Ангеліна Калініна, яка вийшла у третє коло турніру в Дубаї, де програла колишній першій ракетці світу Кароліні Плішковій, увійшла до 30 кращих у актуальному рейтингу WTA.

Калініна піднялася на чотири позиції і посідає 29 позицію в рейтингу. Таким чином, вона стала першою від травня 2022 року українкою у топ-30 світового рейтингу.

У першій світовій сотні WTA є ще три українки. Марта Костюк із 55 піднялася на 52 місце, Катерина Байндль зберегла 84-ту позицію, Леся Цуренко із 100-го місця піднялася на 98-ме. Злетіла на 19 позицій, іде 103-ою  і має шанс увійти до першої сотні тенісисток світу Даяна Ястремська.

Кращаю тенісисткою світу й далі залишається полька Іга Швьонтек.

Серед чоловіків у першій сотні світового рейтингу ATP українців немає.

Вище на усіх земляків розташувався Олексій Крутих. Він покращив своє положення порівняно з попереднім рейтингом на сім позицій і наразі є 160-им.

Це єдиний український тенісист у топ-300 світового рейтингу. Віталій Сачко є тут №337, Ілля Марченко – №388. Олександр Овчаренко – 381-ий, Владислав Орлов іде на 390 позиції.

Першою ракеткою світу залишається серб Новак Джокович. Він побив абсолютний рекорд Штеффі Граф за тривалістю перебування на чолі світового рейтингу – 378 тижнів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme