Українська футбольна збірна проведе товариський матч зі світовим грандом – господарем Євро-2024

Гра стане першою із трьох, запланованих штабом українців напередодні європейського футбольного форуму

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українська футбольна збірна проведе това…
Фото: УАФ.

Національна чоловіча збірна України з футболу на початку червня проведе товариський матч зі збірною Німеччини, повідомляє Українська асоціація футболу, передає Depo.ua.

Ця гра буде першою у серії із трьох тренувальних матчів, які "синьо-жовті" запланували зіграти перед чемпіонату Європи 2024 року. Поєдинок Німеччина – Україна почнеться о 21:45 за Києвом 3 червня. Відбудеться він у Нюрнберзі на стадіоні "Макс Морлок". Проведення матчів Євро-2024 на цьому стадіоні не заплановано.

Після цієї гри національна збірна зустрінеться у ще двох товариських матчах з командами Польщі (7 червня) і Молдови (11 червня). Ці ігри також пройдуть на європейських аренах.

Досі "синьо-жовті" 9 разів грали проти одного з найтитулованіших суперників у футбольному світі, яким є національна футбольна збірна Німеччини. Наші ще жодного разу не перемагали, 4 матчі завершилися внічию, 5 разів переміг бундестім.

Попередній поєдинок із німецькою збірною українці зіграли у червні 2023-го в Бремені. Цей товариський матч був першою грою для головного тренера збірної України Сергія Реброва. Він завершився результативною нічиєю – 3:3.

17-ий чемпіонат Європи з футболу 2024 року серед чоловіків (англ. 2024 UEFA European Football Championship) відбудеться на 10 стадіонах Німеччини з 14 червня до 14 липня. У ньому візьмуть участь 24 команди.

Чинним чемпіоном Європи є Італія.

Німеччина є учасником Євро як господарка змагань. Збірна росії не брала участі у відборі на Євро-2024 за рішенням УЄФА через вторгнення рф в Україну.

Решта 23 місця визначені за результатами кваліфікаційного турніру: 20 команд поїдуть до Німеччини як переможці й другі місця кваліфікаційних груп. Ще три місця будуть визначені у плей-оф серед збірних, які показали кращі результати у Лізі націй УЄФА сезону 2022-2023.

Саме у останньому мінітурнірі братиме участь Україна. Цього четверга, 21 березня, у півфінальному матчі плей-оф відбору Євро-2024 українці зіграють з командою Боснії і Герцеговини. Матч пройде в боснійському місті Зениця на стадіоні "Біліно Поле" і почнеться о 21:45 за київським часом. Обслуговуватиме гру суддівська бригада з Німеччини, головним арбітром буде Фелікс Цваєр.

У разі перемоги 26 березня, у вівторок, Україна зіграє у фіналі групи з переможцем пари Ізраїль – Ісландія.

Якщо українська збірна успішно подолає бар’єр відбору, то отримає право виступити у групі Е Євро-2024, де її суперниками згідно з жеребом стануть Бельгія, Словаччина і Румунія.

Саме сьогодні збірна України завершує підготовчий збір у іспанській Марбельї, куди приїхали вже всі гравці, який Сергій Ребров викликав на дві гри кваліфікації.

Склад збірної України

Воротарі: Георгій Бущан (Динамо Київ), Анатолій Трубін (Бенфіка Лісабон, Португалія), Андрій Лунін (Реал Мадрид, Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Денис Попов, Олександр Тимчик (усі — Динамо), Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — Шахтар Донецьк), Богдан Михайліченко (Полісся Житомир), Віталій Миколенко (Евертон Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний (Борнмут, Англія), Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія).

Півзахисники: Олександр Зубков, Георгій Судаков (обидва — Шахтар), Микола Шапаренко, Володимир Бражко (обидва — Динамо), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (обидва — СК Дніпро-1), Олександр Зінченко (Арсенал Лондон, Англія), Віктор Циганков (Жирона, Іспанія), Михайло Мудрик (Челсі Лондон, Англія), Сергій Сидорчук (Вестерло, Бельгія), Руслан Маліновський (Дженоа Генуя, Італія).

Нападники: Артем Довбик (Жирона, Іспанія), Роман Яремчук (Валенсія, Іспанія), Данило Сікан (Шахтар), Владислав Ванат (Динамо).

Резервний список: Дмитро Різник, Єгор Назарина (обидва — Шахтар).

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme