UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Збірна України з футболу не вийшла напряму на чемпіонат Європи 2024 року: навесні на команду чекає стадія плей-оф

Команда Сергія Реброва гідно грала з італійцями, з якими нам потрібна була лише перемога, проте не змогла перемогти

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірна України з футболу не вийшла напря…
Фото: УАФ.

Пізно увечері 20 листопада у німецькому місті Леверкузен на стадіоні "БайАрена" відбувся завершальний поєдинок відбіркового турніру чемпіонату Європи 2024 року з футболу серед чоловіків. Зустрічалися збірна України і чинні чемпіони континенту – команда Італії. Матч завершився нульовою нічиєю, передає Depo.ua.

Цей результат відправив напряму у фінальний турнір наступного чемпіонату Європи, який пройде влітку наступного року в Німеччині, збірну Італії. Українцям же для прямого потрапляння на Євро потрібна була тільки перемога.

Матч почався із намагань гравців у жовтих футболках гостро атакувати і сміливо вести двобій із "скуадрою адзуррою". І хоч надалі перевагу мали гості з Італії, та створені ними гольові моменти не втілилилися в забиті голи. Завадила упевнена гра голкіпера Анатолія Трубіна і вдала тактична побудова "синьо-жовтої" команди – в захисній стадії підопічні Сергія Реброва грали у п’ять захисників (Олександр Зінченко опускався п'ятим оборонцем, страхуючи колег), серед яких в’язли атакувальні зусилля італійців.

Були моменти і в нашої команди, зокрема, в Михайла Мудрика. А наприкінці матчу чемпіони Європи відверто захищалися проти наших. Були підозри на пенальті після падіння Мудрика у штрафному суперника на 90+3 хвилині, але арбітр навіть не став дивитися повтор.

Скріншот з трансляції.

Зрештою українські футболісти не зуміли забити такий потрібний гол.

І все ж загалом команда Сергія Реброва мала гідний вигляд проти сильного суперника, і це залишає підстави для оптимістичного погляду на нашу перспективу у плей-оф кваліфікації Євро-2024, куди українська команда потрапала згідно з рейтингом збірних у Лізі націй УЄФА.

Матчі плей-оф будуть зіграні у березні 2024 року. 12 команд у трьох міні-групах розіграють три путівки на Євро. Хто буде нашими суперниками на цій стадії, дізнаємося після жеребкування у четвер, 23 листопада. Опонентами України у півфіналі плей-оф можуть стати Ізраїль, Боснія чи Уельс. Переможці півфінальних матчів у фіналах позмагаються за вихід на Євро-2024.

На цю хвилину відомі 20 із 24 учасників фінального раунду Євро-2024: Німеччина (господар), Бельгія, Франція, Португалія, Іспанія, Шотландія, Туреччина, Австрія, Англія, Угорщина, Словаччина, Албанія, Данія, Нідерланди, Румунія, Швейцарія, Сербія, Італія, Чехія, Словенія. Останнім "прямим" фіналістом має високі шанси стати збірна Хорватії.

Відбірковий турнір на Євро-2024. Група С.

Леверкузен. "БайАрена"

Україна - Італія 0:0

Україна: Трубін, Конопля (Тимчик 86), Сваток (Малиновський 90+1), Забарний, Миколенко, Степаненко (Піхальонок 80), Зінченко (Сікан 86), Судаков, Циганков (Зубков 80), Довбик, Мудрик

Італія: Доннарумма, Ді Лоренцо, Буонджорно, Ачербі, Дімарко, Жоржиньо (Крiстанте 71), Барелла, Фраттезі, Дзаньоло (Політано 71, Дармiан 90+1), Распадорі (Скамакка 46), К'єза (Кен 81)

Попередження: Конопля 79 - Буонджорно 7

Головний арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія)

 

Підсумкова турнірна таблиця групи С відбору Євро-2024

1. Англія – 20 очок

2. Італія – 14 (вище за Україну завдяки перемозі в першій особистій зустрічі)

3. Україна – 14

4. Північна Македонія – 8

5. Мальта – 0.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme