Українська футбольна прем’єр-ліга повернулася

Весняну частину сезону результативною нічиєю відкрили "Олександрія" Руслана Ротаня і "Металіст 1925" Едмара.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українська футбольна прем’єр-ліга поверн…
Фото: metalist1925.com

Сьогодні, 27 лютого, до України повернувся національний чемпіонат з футболу.

Перший матч другої частини сезону-2022/2023 Української прем’єр-ліги (УПЛ) зіграли у Олександрії місцева команда з харківським "Металістом 1925". Матч завершився результативною нічиєю – 3:3.

Це була гра 6-го туру футбольного чемпіонату, перенесена із жовтня через повітряну тривогу.

Рахунок відкрили господарі. Перший гол весняної частини чемпіонату України на 7-ій хвилині гри забив Максим Третьяков після помилки захисників харків’ян і перехоплення м’яча олександрійцями.

Вже у першому таймі "Металіст 1925" відігрався і навіть вийшов уперед – м’ячі на рахунку Ткачука (21 хв.) і Бичека (32 хв.). А на початку другої половини Шершень зробив рахунок 1:3 (47 хв.). Та все ж господарі змогли звести гру до нічиєї: вдруге Третьяков (на 68-ій) і Кобзар (на 81 хв.) допомогли новому тренеру "Олександрії" зберегти гарний настрій.

Зазначимо, це був перший офіційний матч для нового очільника ФК "Олександрія" Руслана Ротаня. Роботу з командою він поєднує з посадою головного тренера молодіжної збірної України, якій у червні цього року належить грати на чемпіонаті Європи.

Можливо, у Ротаня з’явиться і третє крісло, тимчасове: за даними ЗМІ, він виконуватиме обов’язки головного тренера національної збірної України на матчі проти Англії, який відбудеться в Лондоні на стадіоні "Вемблі" 26 березня. Цією грою збірна стартує у відборі до чемпіонату Європи-2024.

Цікавий тренер очолює і харківську команду. Після осінньої відставки Валерія Кривенцова цей колектив очолює у статусі в.о. відомий футболіст харківського "Металіста", ексгравець збірної України Едмар.

Нагадаємо, на цей час лідером УПЛ є СК "Дніпро-1", який випереджує найближчих переслідувачів, "Шахтар" (Донецьк) і "Динамо" (Київ), на 5 очок.

У "Дніпра-1" - 35 очок після 14 ігор, у "Шахтаря" - 30 (13 матчів), у "Динамо" - 30 (15), у луганської "Зорі" - 28 (15), у "Олександрії" після сьогоднішньої гри - 25 очок після 14 матчів.

Завтра, 28 лютого, пропущений матч 9 туру УПЛ проведуть у Львові на стадіоні "Арена Львів" закарпатський "Минай" і "Шахтар".

Перший повноцінний тур весняної частини чемпіонату, 16-ий за ліком, почнеться 3 березня і триватиме до 6 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme