Україна знищила Вірменію у Лізі націй

Розчавивши катком вірмен, українці знов очолили турнірну таблицю групи. Та за три дні у нашої команди – ключова зустріч турніру, із шотландцями

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна знищила Вірменію у Лізі націй…
Олександр Петраков переграв свого візаві з Вірменії, повністю змінивши стартовий склад української збірної Фото з сайту УАФ.

У Єревані завершився матч 5-го туру групового етапу Ліги націй УЄФА. Збірна Вірменії розгромно поступилася команді України з рахунком 0:5 (0:1). Нагадаємо, розгромом цього суперника закінчився і перший матч у групі Ліги націй, зіграний 11 червня у польській Лодзі - 3:0.

Після попередньої гри нашої команди, у Глазго, і безнадійного програшу господарям 0:3, передчуття українських вболівальників на старті єреванського двобою були тривожними. Та перебіг і результат сьогоднішньої зустрічі залишили підстави для обережного оптимізму.

Українці почали гру складом, повністю відмінним від того, яким грав проти шотландців. Місце у воротах зайняв Лунін, замінивши Трубіна, який вчора з молодіжною збірною країни програв у гостях Словаччині у першому матчі плей-офф відбору Євро-2023 (U-21) - 2:3. У центрі захисту працювали Качараба, Кривцов і Забарний, а на флангах – Миколенко і Тимчик. В опорній зоні грали Ігнатенко і Сидорчук. На вістрі нашої атаки знов опинився Яремчук, якого з флангів мали підтримувати активністю Циганков і Зубков.

Перший гольовий момент створили вірмени – після обрізки Кривцова у центрі поля на 5-ій хвилині Селараян вибіг до наших воріт, але спокійно зіграв Лунін. А от надалі підопічні Олександра Петракова взяли до своїх рук важелі гри. Ближче до середини першого тайму українці реалізували свою територіальну й ігрову перевагу у перший гол. На 21-ій хвилині Циганков віддав чудовий пас на Тимчика, той відпасував на Зубкова. Останній не промахнувся повз порожні ворота суперника – 0:1.

У другому таймі українці просто добивали вірмен. На 57-ій хвилині Яремчук прострілював у штрафний майданчик, Циганков пропустив м'яч і Тимчик замкнув ударом під поперечину. У середині тайму на поле вийшли Ярмоленко і Довбик, які на 69-ій хв. взяли участь у черговій гольовій комбінації. Ярмоленко віддав розумний пас на Зубкова, який перекинув воротаря, а Довбик головою переправив м'яч у порожні ворота – 3:0.

Наприкінці гри українці довели справу до розгрому. На 81-ій хвилині Ігнатенко з-за меж штрафного майданчика сильно і точно пробив у кут воріт, а за три хвилини, на 84-ій, майстер-клас господарям без запрошення провів Довбик. Він протиснув захисників і підсік м'яч, який пролетів над воротарем вірмен Юрченком, забивши свій другий гол і зробивши загальний рахунок зовсім непристойним для господарів – 5:0.

Тож збірна України набрала 10 очок і принаймні на кілька годин очолила турнірну таблицю групи В1. У збірної Шотландії залишилося 9 очок, у Ірландії – 4, у Вірменії – 3. Гра Шотландія – Ірландія почнеться сьогодні о 21.45 за київським часом.

А останню і вирішальну гру цьогорічного розіграшу Ліги націй - із Шотландією збірна України проведе 27 вересня у Кракові. Почнеться вона о 21.45 за Києвом. Саме її результат і стане вирішальним для визначення переможця групи, який здобуде путівку до дивізіону А цього турніру.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга B. Група 1. 5-ий тур.

Вірменія – Україна - 0:5

Вірменія: Юрченко – Маргарян (Монрой, 75), Чалишир, Мкоян (Восканян, 76), Амбарцумян, Дашян – Байрамян, Григорян, Бічахчян (Арутюнян, 46) – Селараян (Серобян, 82), Барсегян (Шагоян, 63).

Україна: Лунін — Забарний, Кривцов (Матвієнко, 76), Качараба — Тимчик, Сидорчук (Піхальонок, 46), Ігнатенко, Миколенко — Зубков (Мудрик, 72), Яремчук (Довбик, 67), Циганков (Ярмоленко, 66).

Голи: Тимчик, 22, Зубков, 57, Довбик, 69, 84, Ігнатенко, 81

Попередження: Дашян, 71, Арутюнян, 89 – Сидорчук, 30, Кривцов, 62

Арбітр: Жоау Педру Піньєйру (Португалія).

Республіканський стадіон ім. В. Саркісяна (Єреван, Вірменія).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme