Україна втратила останню команду в єврокубках з футболу у сезоні 2023/24 років

Донецький "Шахтар" поступився в боротьбі марсельському "Олімпіку"

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна втратила останню команду в єврок…
Лідер нового "Шахтаря" Георгій Судаков забиває у ворота "Марселя" з пенальті. Фото: ФК "Шахтар" Донецьк.

У другому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА сезону 2023/24 років "Шахтар" з Донецька на виїзді зустрічався з французьким "Олімпіком" (Марсель). Рахунок зустрічі – 3:1 на користь господарів стадіону "Велодром", інформує Depo.ua.

Перший матч тиждень тому завершився унічию 2:2, тож у другому хтось із суперників точно мав перемагати.

У перші хвилин 25-30 українська команда діяла доволі впевнено, що швидко принесло результат. Егіналду увірвався у карний майданчик провансальців, де перечепився через ногу захисника суперника. Пенальті упевнено виконав Георгій Судаков. Після забитого м'яча команда тренера Маріно Пушича спершу продовжила контролювали м'яч, але поступово господарі перехопили ініціативу. "Марсель" зараз перебуває в затяжній кризі, між матчами із українцями у французів змінився тренер. Проте майстерність окремих виконавців, насамперед нападника Обамеянга, далася взнаки. Пам’ятаємо і про те, що для "Шахтаря" це був лише другий офіційний матч у другій половині сезону, зокрема, далеко від оптимальної форми перебувають лідери захисту команди Ракицький і Степаненко. Помилка останнього (Тарас на тлі травми провів майже увесь матч без заміни) привела до стрімкої контратаки, яку завершив Обамеянг - 1:1.

На початку другого тайму донеччани могли виходити вперед у рахунку, проте Конопля з вигідної позиції пробив по воротах неточно. У середині таймі українці відверто втомилися і просіли, впала концентрація в захисній ланці, що призвело до провалу і двох пропущених м’ячів. Спершу після помилки Матвієнка пробив голкіпера Різника Сарр, а в кінці матчу Степаненко завадив своєму воротарю забрати м’яч після прострілу з флангу і Когдогбія встановив підсумковий рахунок.

Тож на стадіоні "Велодром" добігла кінця як цьогорічна єврокубкова кампанія "Шахтаря", так і виступи українських клубів у цьогорічному розіграші європейських клубних турнірів загалом.

"Гірників" варто похвалити за цей сезон, коли на тлі війни молода команда другий рік поспіль соромить скептиків. Згадаймо хоча б яскраві виступи у Лізі Чемпіонів проти "Барселони" чи перемоги над неслабким "Антверпеном".

На більше поки не вистачає класу і вміння не припускатися критичних помилок. Тож уже за кілька днів "Шахтар" у Львові зіграє перший матч весняної частини Української Прем’єра-ліги – національного чемпіонату. А перший матч після поновлення сезону УПЛ відбудеться сьогодні, 23 лютого. Гратимуть черкаський ЛНЗ і один з лідерів чемпіонату "Кривбас".

1/16 фіналу Ліги Європи сезону 2023/24

22 лютого 2024 року. Франція, Марсель. Стадіон "Велодром".

"Марсель" - "Шахтар" 3:1 (1:1).

Перший матч - 2:2 (Гамбург)

Голи: Обамеянг 23, Сарр 74, Когдогбія 81 - Судаков 12 (пенальті)

"Марсель": Лопес, Мерлен, Жіго, Мейте, Мбемба, Унахі (Верету 64), Когдогбія, Клосс, Обамеянг, Мумбанья (Сарр 64), Харіт (Согло 90+4).

Головний тренер: Жан-Луї Гассе.

"Шахтар": Різник, Конопля, Матвієнко, Ракіцький, Азаров (Педріньйо, 84), Степаненко (к) (Невертон, 84), Бондаренко (Криськів, 84), Судаков, Зубков (Швед, 84), Егіналду, Сікан (Траоре, 86)

Головний тренер: Маріно Пушич.

Попередження: Жіго 17, Конопля 45, Егіналду 45+3, Матвієнко 58, Ракицький 90+2

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme