Донецький "Шахтар" зіграв унічию з "Марселем" у першому матчі в Лізі Європи-2024

Українська команда двічі відігравалася, повторна гра за тиждень

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Донецький "Шахтар" зіграв унічию з "Марс…
Фото: ФК "Шахтар" Донецьк.

У четвер, 15 лютого, у першому матчі раунду плей-оф Ліги Європи УЄФА сезону-2023/24 футбольний клуб "Шахтар" (Донецьк) зустрічався з французьким "Марселем".

Підсумковий рахунок поєдинку – 2:2 (0:0). Умовно домашня для українців гра відбулася у Гамбурзі, Німеччина, передає Depo.ua з посиланням на результат матчу.

У першому таймі команди діяли доволі обережно. Проте м’яч таки побував у воротах: донеччани забили гол, але бельгійський суддя Ерік Ламбрехтс взяття воріт не зарахував, вказавши, що раніше було порушення правил на українському гравцеві. Таким чином, арбітр фактично "вкрав" чистий гол у номінальних господарів.

У другому таймі команди зіграли у більш відкритий футбол, що призвело до чотирьох забитих м’ячів за 45 хвилин. Спершу ворота українців вразив Обамеянг, та вже за п’ять хвилин Микола Матвієнко зрівняв рахунок після помилки захисника французів. На останніх хвилинах суперники ще раз обмінялися голами: і знову першими забили гості – після пасу Обамеянга відзначився Ндіає. Але вже за три хвилини, на третій доданій арбітром, втрачену було надію гірникам повернув молодий бразилець Егіналду. Футболіст зростом 175 см влучно пробив головою після навісу Зубкова з флангу.

Гра-відповідь 22 лютого в Марселі. Переможець двоматчевого протистояння пройде у 1/8 фіналу Ліги Європи, де зіграє з одним із переможців груп Ліги.

Ліга Європи УЄФА, перший матч 1/16 фіналу.

Гамбург, "Фолькспаркштадіон", 28 790 глядачів.

"Шахтар" (Донецьк, Україна) – "Марсель" (Франція) 2:2 (0:0)

Голи: Матвієнко 68, Егіналду 90+3 – Обамеянг 64, Ндіає 90

"Шахтар": Різник – Конопля (Гочолейшвілі 76), Бондар, Матвієнко, Азаров – Степаненко (Назарина 73) – Зубков, Бондаренко (Траоре 90+1), Судаков, Егіналду – Сікан (Кевін 77)

"Марсель": Лопес – Клосс, Жіго, Балерді, Мерлен – Луїс Енріке (Ндіає 72), Харіт, Кондогбія, Унахі – Мумбанья (Мейте 90+2), Обамеянг (Х. Корреа 90+2)

Попередження: Конопля 49, Зубков 77, Егіналду 90+3, Бондар 90+5 – Балерді 27.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme