Україна буде представлена у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу

Українсько-латвійський жіночий дует продовжує здобувати перемоги: попереду вирішальний крок.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна буде представлена у фіналі Відкр…
Фото: btu.org.ua.

31-річна українська тенісистка Людмила Кіченок у парі з 26-річною латвійкою Олена Остапенко вийшли у фінал парного розіграшу Відкритого чемпіонату Австралії-2024, інформує Depo.ua за повідомленням сайту "Великий теніс України".

У півфіналі Кіченок і Остапенко перемогли пару Габріела Дабровскі (Канада) – Ерін Раутліфф (Нова Зеландія) з рахунком 2:0 (7:5, 7:5).

Суперники у нашої пари бути непростими: минулого сезону Дабровскі й Раутліфф виграли у парному розряді Відкритий чемпіонат США.

У Мельбурні-2024 на шляху до фіналу в п’яти матчах Кіченок і Остапенко поступилися лише в одному сеті — у другому колі господаркам турніру Кімберлі Біррелл і Олівією Гадецькі (2:1). Решту матчів україно-латиський тандем завершив перемогами 2:0.

Людмила Кіченок і Олена Остапенко уперше у своїй спортивній кар’єрі зіграють разом у фіналі Australian Open.

2023 року Людмила стала чемпіонкою в міксті на Вімблдоні у парі з хорватом Мате Павичем, Олена ж 2017 року виграла одиночний трофей на Ролан Гаррос, а за два роки дійшла до фіналу у змішаному парному розряді на Вімблдоні разом із шведом Робертом Ліндстедтом.

Також зазначимо, що вдруге в історії у фіналі парного Australian Open зіграє українка. 2008 року титул переможниць у Мельбурні здобули сестри Альона і Катерина Бондаренко.

Тож найближчої неділі Людмила й Олена зіграють у вирішальному матчі із Се Шувей (Китайський Тайбей) і Елізою Мертенс (Бельгія).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme