Україна отримала свою переможницю Вімблдону-2023

Людмила Кіченок здобула титул у парі з хорватом Мате Павичем і стала другою українською чемпіонкою турнірів Великого Шолому.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна отримала свою переможницю Вімблд…
Людмила Кіченок і Мате Павич. Фото: btu.org.ua

Тенісистка з Дніпра 30-річна Людмила Кіченок 13 липня здобула перемогу у фіналі Вімблдонського тенісного турніру, який завершується у Лондоні. У міксті з хорватом Мате Павичем Людмила перемогла бельгійсько-китайську пару Йоран Фліген – Їфан Сюй із рахунком 2:1 (6:4, 6:7, 6:3), повідомляє Depo.ua, посилаючись на Суспільне Спорт.

Перемога у одному з найбільш престижних турнірів світового тенісу була здобута україно-хорватською парою у трьох сетах. Після виграного першого Кіченок і Павич на тай-брейку поступилися у другому сеті. Та у вирішальній партії українка з хорватом вирвали загальну перемогу.

З кубком переможців Вімблдону-2023 у міксті. Фото: btu.org.ua.

На шляху до фіналу Кіченок разом із Павичем здолали чотирьох суперників. Зокрема, у півфіналі вони вибили з гри британський тандем Джонні О'Мари і Олівії Ніколз.

Отже, Людмила Кіченок стала першою в історії українською тенісисткою – чемпіонкою турнірів серії Великого Шолому у змішаних парах. Це її перший виступ у фіналі турніру Великого Шолому.

Для України ж це друга перемога в історії на турнірах Великого Шолому. Попереднього разу, 2008 року, українські тенісистки сестри Альона і Катерина Бондаренко стали чемпіонками в парному розряді на Відкритому чемпіонаті Австралії.

Ще тричі представники України грали у фінальних матчах на головних тенісних турнірах світу: 1999 року Андрій Медведєв (Ролан Гаррос, чоловічий одиночний розряд), того ж 1999-го Олена Татаркова (Вімблдон, жіночий парний розряд) і 2005 року Тетяна Перебийніс (Вімблдон, мікст).

Як зазначає сайт "Великий теніс України", 20 березня 2023 року Людмила Кіченок оновила національний рекорд, піднявшись на сьоме місце у світовому парному жіночому рейтингу.

У активі Людмили 36 парних титулів на різних турнірах, з яких 8 – на рівні WTA. Свій перший парний трофей на професійному рівні Людмила виграла 2009 року в Алфен-ан-де-Рейн (Нідерланди / ITF 25к).

У Людмили Кіченок є сестра-близнючка Надія, теж тенісистка.

https://btu.org.ua/uploads/posts/2023-07/1689316111_kichenok_sister.jpeg

Сестри Кіченок. Фото: btu.org.ua.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Depo.ua, на цьогорічному Вімблдоні за вихід до фіналу в жіночому одиночному розряді боролася українка Еліна Світоліна, яка у півфіналі зазнала поразки від чешки Маркети Вондроушової.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme