Україна бойкотуватиме чемпіонати світу з боксу через позицію проросійської Міжнародної асоціації боксу IBA

Представників нашої країни не буде на світових першостях у разі присутності там росіян і білорусів.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна бойкотуватиме чемпіонати світу з…
Фото: AP.

Чоловіча і жіноча збірні України з боксу не виступатимуть на чемпіонатах світу 2023 року в разі присутності на цих турнірах росіян і білорусів. Про це з посиланням на ексклюзивну заяву віцепрезидента федерації боксу України Олега Ільченка передає "Суспільне", інформує Depo.ua.

"Наші спортсмени і представники федерації боксу України не виступають там, де будуть виступати представники країн-агресорів – це росія і білорусь", – сказав Ільченко.

Зазначимо, як повідомляв Depo.ua, організація любительського боксу Міжнародна боксерська асоціація (IBA), якою керує росіянин Умар Кремльов, у жовтні 2022 року всупереч позиції Міжнародного олімпійського комітету (принаймні, задекларованій) і більшості спортивних федерацій зняла заборону щодо участі в змаганнях боксерам з країн-агресорок і дозволила їм виступати під прапорами своїх держав.

Читайте більше: Удар нижче поясу: міжнародна асоціація боксу на чолі з Кремльовим допустила до змагань росіян і білорусів

Чемпіонати світу з боксу відбудуться цієї весни: жіночий – із 15 до 26 березня у Нью-Делі (Індія), чоловічий – з 1 до 14 травня у Ташкенті (Узбекистан).

Ільченко заявив, що збірна України бойкотуватиме також елітний турнір - Кубок Странджа у Болгарії і навіть Олімпіаду-2024 , якщо там виступатимуть боксери з рф чи білорусі.

У такому разі ключового значення для збірної України з боксу набудуть Європейські ігри. Вони відбудуться у червні у Кракові (Польща) і до участі в них, згідно із заявою організаторів, точно не будуть допущені боксери з росії і білорусі. Європейські ігри, зокрема, є етапом кваліфікації до Олімпіади-2024 у Парижі.

Своєю чергою, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заборонив проросійській Міжнародній боксерській асоціації здійснювати відбір боксерів на Олімпіаду-2024 на турнірах під егідою IBA.

Відзначимо, федерації боксу низки країн вже оголосили про рішення бойкотувати чемпіонати світу з боксу IBA через можливу присутність там росіян і білорусів. Відповідні заяви зробили федерації дев'яти країн: США, Польщі, Швейцарії, Нідерландів, Великої Британії, Ірландії, Чехії, Швеції і Канади.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme