Удар нижче поясу: міжнародна асоціація боксу на чолі з Кремльовим допустила до змагань росіян і білорусів

IBA скасувала усунення від спорту боксерів із держави-агресора та їх поплічників.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Удар нижче поясу: міжнародна асоціація б…
Умар Кремльов працює над поверненням росіян у великий спорт. Фото: IBA.

Новину про повернення на змагання боксерів росії і білорусі оприлюднила Міжнародна асоціація Боксу (IBA) на своєму офіційному сайті.

У повідомленні йдеться про те, що рада директорів IBA скасувала своє попереднє рішення і дозволила боксерам двох згаданих держав виступати на змаганнях IBA. Рішення вже набрало чинності.

"IBA переконана, що політика не повинна впливати на спорт. Тому для всіх спортсменів повинні бути створені рівні умови", - зазначено в повідомленні, інформує Depo.ua.

Збірні росії і білорусі зможуть виступати під своїми прапорами, а в разі завоювання золотих медалей прозвучать їхні державні гімни. Повернуться до змагань і технічні судді з росії і білорусі.

"Поважаючи власну автономію як міжнародної спортивної федерації, IBA залишатиметься політично нейтральною та незалежною і закликає до миру і залишається миротворцем у будь-яких конфліктах, - сказано на сайті асоціації. - Крім того, IBA зобов’язана забезпечити однакове ставлення до спортсменів і офіційних осіб змагань, незалежно від їхньої національності й місця проживання".

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення росії до України російський спорт зазнав повної ізоляції за рекомендаціями й рішеннями Міжнародного олімпійського комітету і практично всіх світових федерацій з видів спорту.

Причина несподіваного кроку боксерської асоціації криється в тому, що на чолі IBA стоїть російський діяч Умар Кремльов. Його як єдиного кандидата було переобрано на цю посаду у травні 2022 року. Наприкінці вересня 2022 року Спортивний арбітражний суд (CAS) визнав незаконним усунення Бориса ван дер Ворста від виборів керівника IBA.

Та на конгресі IBA в Єревані більшість національних федерацій боксу вирішили не проводити повторні вибори свого голови. Відтак Умар Кремльов залишився головою IBA.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme