У Німеччині пропонують створити альтернативу ФІФА

Після переобрання на п'ятий термін президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозефа Блаттера німецькі політики закликали провідні футбольні нації планети об'єднатися у Світову футбольну асоціацію (МФО), яка стане альтернативою ФІФА

Про це заявив віце-голова Європейського парламенту Олександр Граф Ламбсдорф, передає depo.ua з  посиланням на Segodnya.ua.

"Європейські футбольні федерації повинні нарешті зробити висновки з перевиборів Блаттера", - сказав Ламбсдорф.

На думку політика, основні федерації, представлені кращими футбольними командами планети, могли б об'єднатися у Світову футбольну асоціацію.

"Як називатиметься чемпіонат світу - Кубок світу ФІФА або Всесвітній чемпіонат МФО. Н е так важливо. Вирішальним є бажання уболівальників бачити футбол у виконанні кращих команд світу, яким відповідально і без скандалів керує міжнародна організація", - упевнений чиновник.

На його думку, ядром такої федерації повинна стати Європа. "Якщо п'ять провідних футбольних націй Європи - Німеччина, Англія, Іспанія, Франція та Італія - оголосять про свою готовність стати ядром МФО, то до них в найкоротший час приєднаються США, Японія і Австралія. Приєднання до нової федерації Аргентини і Бразилії означатиме спортивний і економічний кінець ФІФА Блаттера ", - вважає політик.

Читайте також: Платіні може залишити Блаттера господарем "світового" футболу Африки, Азії та Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme