Чи повториться дикунство Кубка України на грі з Люксембургом

У Львові з фанами-дикунами боротимуться ультрас та переодягнені спецпризначенці

Чи повториться дикунство Кубка України н…

У неділю, 14 червня, збірна України гратиме проти Люксембурга на "Арені-Львів". Цей поєдинок мав би стати рядовим, але після поведінки фанів під час півфіналу ЛЄ "Дніпро" - "Наполі" та продовження дикунства на фіналі Кубка України, у ФФУ почали думати про можливі наслідки, якщо історія повториться у Львові.

Не секрет, що від України в цьому матчі очікують шквалу голів у ворота Люксембурга. З дисципліною у Львові проблеми виникають постійно. У 2013 році після матчу проти Сан-Марино розгорівся скандал через червоно-чорний прапор та поведінку фанів, через який збірну ледь не покарали матчами без глядачів. Летіли файери на поле і в матчах "Шахтаря" у Лізі чемпіонів, а також у поєдинку збірної України проти Македонії у відборі ЧЄ-2016. Через таку поведінку УЄФА навіть покарав "Арену-Львів" закриттям частини секторів під час матчу з Люксембургом. Саме тому 5 тисяч місць будуть порожніми. Але матч з Люксембургом є вибухонебезпечним.

Секрети ФФУ

У Львові з фанами-дикунами боротимуться ультрас та переодягнені спецпризначенці - фото 1

З надійних джерел у ФФУ нам ста ло відомо, що до матчу на "Арені-Львів" готуються ретельно. 

На стадіоні встановили металеві решітки. Замість звичних стюардів на арені мають працювати переодягнені працівники охорони та МВС. Також після інциденту на "Олімпійському" віце-президент УЄФА Григорій Суркіс попередив керівництво Федерації про можливі наслідки у разі повторення такого безладу під час матчів єврокубків та відбору ЧЄ-2016. "Арену-Львів" цілком можуть дискваліфікувати.

У ФФУ зробили спробу вплинути на ультрас за допомогою керівництва українських клубів, а у міліції та СБУ переглянули записи з камер спостереження фіналу Кубка України "Динамо" - "Шахтар", виявивши фанатів, які спровокували біганину на полі. Їх мають не пустити на "Арену-Львів".

За словами фаната "Бєса" з "Трудових резервів", керівництво "Динамо" провело бесіду з лідерами ультрас угруповань перед матчем у Львові.

"Ультраси організовано вболіватимуть за Україну у Львові, тому керівництво "Динамо" домовилося з лідерами, щоб обійшлося без провокацій, а також закликало не давати змоги провокаторам зірвати матч. Ми з ними погодилися, тому у Львові буде порядок", - каже "Бєс".

За його інформацією, схожі розмови були з фанами "Карпат", які разом з киянами та дніпропетровцями не допустять провокацій.

Виходить, що ультрас разом зі стюардами будуть стежити за порядком на "Арені-Львів" під час поєдинку. 

Чи повториться дикунство Кубка України на грі з Люксембургом - фото 2

фото УНІАН

Протистояння з міліцією

Тим часом в середовищі фанів говорять, що в майбутньому на українських стадіонах може відновитися протистояння з міліцією.

Віце-президент ФФУ та глава комітету з етики та чесної гри Ігор Кочетов розповідав, що на українських аренах з'являться спеціальні решітки. Також говорять про повернення на стадіони міліції. 

Фанатів такі ініціативи засмучують.

"Це буде протистояння, решітки будуть ламатися, виникне новий виток конфлікту з футбольною владою", - заявляє ультрас "Бєс". 

За його словами, боротися проти хуліганів, які вибігають на поле, потрібно не решітками, а законами.

"Потрібні великі штрафи, щоб ці ідіоти один раз сплатили і більше не бігали", - додав він.

Тим часом у Львові атмосфера досить спокійна. У соцмережах бариги продовжують продавати квитки на матч, а львів'яни готуються створювати шалену атмосферу.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme