"Циганський король" проти української "сосиски": названа нова дата епохального бою Усика і Тайсона

Український і британський важковаговики можуть зійтися в рингу у грудні цього року.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Циганський король" проти української "с…

Тайсон Ф'юрі, чемпіон світу за версією WBC, планує провести бій за чотири титули кращого боксера світу в суперважкій вазі (гевівейті) з Олександром Усиком у грудні 2023 року. Про це британський боксер сказав Sky Sports, передає Depo.ua.

Трофеями у першому такому за 24 роки "бою століття" є всі чотири голові пояси у надважкій ваговій категорії: за версіями WBA, WBO, WBC і IBF (утім, чи буде розіграно і цей пояс – наразі під питанням), а також другорядні пояси IBO і The Ring, які на цей момент належать Усику.

Також на тепер українець є чемпіоном світу за версіями WBA, WBO і IBF.

Якщо буде розіграно всі чотири пояси, переможець бою стане першим в історії боксу справді абсолютним чемпіоном – надважковаговиком. Останнім абсолютним чемпіоном у надважкій вазі 1999 року ставав Леннокс Льюїс. Але в його колекції не було поясу WBO.

Ф'юрі не хоче боксувати із іншим британцем Ентоні Джошуа, натомість каже, що націлений на титульний бій у суперважкій вазі з Олександром Усиком, який володіє поясами WBO, WBA та IBF. Він переконаний, що бій відбудеться до кінця цього року.

При цьому Тайсон назвав українця "сосискою" і наголосив: "Усик повинен битися зі мною в грудні, у нього немає вибору. Він підписав контракт, тому якщо він цього не зробить, він порушить контракт і на нього подадуть до суду".

Зазначимо, у бою Усик-Ф'юрі довга, сповнена скандалами і гучними заявами історія. Наразі контракти на поєдинок підписані, проте досі не названо офіційної дати і місця проведення цієї зустрічі. Очікується, що унікальний бій відбудеться не пізніше січня 2024 року у Саудівській Аравії.

Принаймні менеджер англійського чемпіона WBC Спенсер Браун заявляв, що згадана зустріч має відбутися 23 грудня 2023 року.

Для Ф'юрі можливий бій з Усиком стане другим за менш ніж два місяці: найближчої суботи, 28 жовтня, у Саудівській Аравії британець зустрінеться з зіркою змішаних єдиноборств, колишнім чемпіоном UFC у важкій вазі Франсісом Нганну в 10-раундовому бою за правилами боксу. Тайсон нічим не ризикує: на кону цього шоу стоятиме лише символічний пояс "чемпіона Ер-Ріяда" від WBC.

Усик планує відвідати бій Ф'юрі проти Нганну. Це теж може бути елементом шоу, якщо спортсмени зустрінуться віч-на-віч біля рингу.

Очікується, що остаточну дату бою Усик-Ф'юрі організатори визначать після поєдинку британця з Нганну.

Нагадаємо, у серпні цього року Усик провів успішний захист поясу WBA, нокаутувавши претендента Даніеля Дюбуа в дев'ятому раунді. Француз досі оскаржує цей результат, вважаючи, що українцеві допомогли судді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme