Бій Усика з Тайсоном Ф’юрі: Олександр вимагає від скандального британця мільйон фунтів пожертви для України

Поки боксери обмінюються публічними випадами, поєдинок перенесли на кінець квітня.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Бій Усика з Тайсоном Ф’юрі: Олександр ви…
Олександр Усик (праворуч) і Тайсон Ф'юрі. Фото: twitter.com/WBABoxing

11 березня президент Світової боксерської асоціації (WBA) Гілберто Мендоза заявив, що 36-річний українець Олександр Усик (20-0, 13 КО) і 34-річний Тайсон Ф'юрі з Великої Британії (33-0-1, 24 KO) досягли-таки домовленості щодо проведення бою за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі. Якщо цього разу нічого не завадить, двобій відбудеться 29 квітня на лондонському стадіоні "Вемблі", повідомляє "Суспільне. Спорт", інформує Depo.ua.

Наразі обидві команди працюють над умовами контракту.

Нагадаємо, Олександр Усик є володарем трьох основних чемпіонських поясів у надважкій вазі – WBA, WBO і IBF. Натомість Ф'юрі - чемпіон світу у цій же категорії за версією WBC.

У запланованому бою визначиться ім’я першого в історії абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі за версіями всіх чотирьох головних світових боксерських організацій.

Досі обидві команди з великими проблемами домовлялися про пропорції, у яких має бути розподілений гонорар за бій.

Спершу джерела у командах претендентів заявляли, що зустріч відбудеться у березні в Саудівській Аравії. Та перемовини затягнулися, і дату бою перенесли на новий термін – кінець квітня, і нову локацію – легендарний лондонський "Вемблі".

У недавньому інтерв'ю Youtube-каналу iD Boxing промоутер Усика Олександр Красюк узагалі заявляв, що проведення бою під питанням. Якщо боксери битимуться в Англії, це не задовольнить фінансові потреби Тайсона, казав представник українця.

Якщо бій із Ф’юрі зірветься, команда Усика готуватиметься до поєдинку з обов'язковим претендентом на титул WBA - британцем Даніелем Дюбуа.

На тлі невизначеності Тайсон і Усик через соцмережі обмінялися короткими, але яскравими відеозверненнями один до одного.

Ф'юрі у своєму відео висловив бажання отримати 70 відсотків загальної суми гонорару за бій, і сказав: "Усик, підписуй контракт, потворний виродку".

У свою чергу, Усик заявив, що готовий віддати 70 відсотків гонорару Ф'юрі, але з умовою. Ось слова українського спортсмена: "Гей, жадібне пузо. Я приймаю твою пропозицію 70% на 30%, щоб битися 29 квітня на "Вемблі". Але ти обіцяєш пожертвувати Україні 1 мільйон фунтів відразу після бою. І за кожен день твоєї затримки ви заплатите 1% зі свого гаманця українцям".

І от нарешті президент WBA Мендоза заявив, що Усик і Тайсон досягли довгоочікуваної домовленості. У команді Ф’юрі вже повідомляють ім’я спаринг-партнера, який допомагатиме британцю готуватися до зустрічі з українцем.

Залишилося дочекатися офіційного повідомлення про дату і місце бою, який має шанси стати легендарним.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme