Тренер "Шахтаря" обіцяє, що сьогодні його команда "покладе життя на футбольному полі"

Відбудуться матчі-відповіді у Лізі Європи і Лізі Конференцій: українські "Шахтар" і "Дніпро-1" протистоятимуть "Ренну" і АЕКу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Тренер "Шахтаря" обіцяє, що сьогодні йог…
Ігор Йовічевіч налаштований рішуче. Фото: АP.

У четвер, 23 лютого, відбудуться другі поєдинки 1/16 фіналу другого і третього за рангом європейських кубків сезону-2022/23.

У Лізі Європи УЄФА донецький "Шахтар" на стадіоні "Роазон Парк" у Ренні (Франція) зіграє з місцевою командою. У свою чергу, СК "Дніпро-1" у Лізі Конференцій УЄФА у словацькому Кошице гратиме з кіпрським АЕКом, інформує Depo.ua.

Переможці за підсумком двох матчів вийдуть до 1/8 фіналу єврокубків. Жеребкування цієї стадії заплановане на завтра, 24 лютого, у швейцарському Ньйоні.

"Дніпро-1" почне грати з АЕКом о 19.45 за київським часом. Гра "Ренн" - "Шахтар" почнеться о 22.00.

Легальна трансляція обох матчів в Україні – на медіасервісах Megogo і Volia.

Нагадаємо, перші матчі у цих парах закінчилися такими результатами: донеччани у Варшаві несподівано перемоги "Ренн" – 2:1, а дніпряни на останніх хвилинах гри зазнали прикрої поразки у Ларнаці – 0:1.

На передматчевих пресконференціях наставники українських команд поділилися думками про майбутні випробування.

Головний тренер СК "Дніпро-1" Олександр Кучер зазначив, що "для нашої Батьківщини це дуже важливий матч", повідомляє сайт клубу. Коуч обіцяє, що його футболісти битимуться до останнього і спробують узяти реванш.

Ігор Йовічевіч, очільник "Шахтаря", наголосив, що його команда вдячна українській армії, яка б'ється за свободу країни. Донеччани, запевнив хорватський тренер, сьогодні битимуться за результат у матчі, щоб віддячити українським воїнам.

"Хочемо покласти свої життя на футбольному полі і так віддячити воїнам за те, що вони роблять для нас там, де показують свій характер і волелюбність. І все, що робимо і робили останні пів року, – це віддячували ЗСУ, людям, які б’ються за нас, віддають життя за нас. Всього лише граємо у футбол, але граємо із серцем і віддаємо останні сили на полі, щоб вони, коли дивляться ті 95 хвилин, пишалися нами. Це є наша відповідальність у завтрашньому матчі і в майбутніх, поки триває ця жахлива війна, яка я хочу, щоб закінчилася", - цитує Йовічевіча клубний сайт "Шахтаря".

Прогнозуючи перебіг вечірнього матчу, Ігор Йовічевіч сказав: "Налаштовуємося на важку гру, на дуже гарного опонента… Вони ("Ренн" - ред.) були до мундіаля однією з команд у найкращій формі у Європі й мали 17 поспіль матчів без поразок. …Після чемпіонату світу і досьогодні вони трошки зайшли в кризу, однак мають топових гравців. Завтра публіка, атмосфера понесе їх від перших хвилин. Сподіваюся, ми маємо достатньо якості, характеру, емоцій, амбіцій, щоб протистояти і думати про позитивний результат".

Усі гравці "Шахтаря" що брали участь у першому матчі з французами, здорові й готуються до гри на "Роазон Парк". Йовічевіч привіз у Ренн 28 футболістів. Донеччани тренувалися у Варшаві, а у вівторок прилетіли до Франції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme