Титулована біатлоністка з України завоювала "срібло" на Євро-2023

П’єдестал пошани зазнав змін уже після фінішу гонки і перегляду відео.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Титулована біатлоністка з України завоюв…
Юлія Джима. Фото: Getty Images.

Юлія Джима, 32-річна лідерка збірної України принесла нашій країні першу медаль чемпіонату Європи, інформує Depo.ua із посиланням на сайт "Український біатлон".

Змагання відкрилися сьогодні у курортному містечку Ленцерхайде у швейцарських Альпах жіночою індивідуальною гонкою на 15 кілометрів.

Припустившись однієї помилки на чотирьох вогневих рубежах, чемпіонка Олімпіади-2014, срібна і бронзова призерка чемпіонатів світу з біатлону в естафеті, багаторазова переможниця і призерка етапів кубка світу, п'ятиразова чемпіонка Європи, призерка Кубка Європи з біатлону Юлія Джима показала третій час. На 53,2 секунди вона поступилася переможниці, італійці Мікелі Каррарі.

Однак після завершення гонки з'ясувалося, що система електронного відстеження результатів помилково не зарахувала два промахи Каррари. Тож до часу італійки було додано 2 хвилини штрафу, через що вона опустилася на 11-ту позицію.

В кінцевому висліді чемпіонкою Європи стала німкеня Ліза Марія Шпарк, а Юлія Джима піднялася на другий щабель п'єдесталу пошани.

Для Юлії це 10-та медаль чемпіонатів Європи, четверта особиста нагорода і перша з 2017 року.

Другий результат серед українок (у гонці стартували п'ятеро наших дівчат) – на рахунку Анни Кривонос, яка завершила гонку на 16 місці, у Анастасії Меркушиної 24 місце.

Сьогодні на чемпіонаті Європи відбудеться також індивідуальна гонка у чоловіків. Початок – о 15:00 за київським часом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme