Тайсон Ф'юрі вийде в ринг із боксером, якого бив Усик

Питання про можливість бою Тайсон – Усик залишається відкритим

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Тайсон Ф'юрі вийде в ринг із боксером, я…
Фото: Твіттер Тайсона Ф'юрі

Чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі 34-річний британець Тайсон Ф'юрі (32-0-1, 23 КО) у наступному поєдинку зійдеться у рингу зі своїм співвітчизником Дереком Чісорою, 38 років (33-12, 23 КО). Бій, у якому Тайсон захищатиме свій пояс WBC, відбудеться 3 грудня у Лондоні на стадіоні "Тоттенгем Готспур" однойменного футбольного клубу.

Така інформація з’явилася на сторінці у Твіттер промоутерської компанії Top Rank, передає Depo.ua.

Майбутній двобій анонсував і сам "Циганський король" (так називають уродженця Англії Тайсона). У своєму Твіттері він написав: "Давай влаштуємо цей бій. До зустрічі 3 грудня у Лондоні".

При цьому Ф'юрі нічого не сказав про перспективу зустрічі за титул абсолютного чемпіона світу з чемпіоном світу за рештою трьома версіями (WBA, WBO, IBF) Олександром Усиком (20-0, 13 КО).

Про можливість зустрічі цих суперників точилися розмови і будувалися припущення останні пів року. Промоутер Боб Арум із команди Ф'юрі заявляв, що британець буде готовий битися з Усиком у лютому-березні 2023 року.

Підігріває цікавість до такої зустрічі і сам Усик. На початку вересня він казав, що з-поміж можливих суперників його цікавить лише Ф'юрі і що такий поєдинок може відбутися 2023 року, бо наразі українець відпочиває від великого боксу. А також що після цього бою він готовий завершити кар’єру.

Раніше Ф'юрі планував битися у грудні з Ентоні Джошуа, але наприкінці вересня оголосив, що перемовини про бій зірвалися через затримку з підписанням контракту. У серпні цього року Джошуа, нагадаємо, зазнав другої поспіль поразки від Усика і втратив шанс повернути собі звання об'єднаного чемпіона світу у важкій вазі.

Також зазначимо, що Олександр Усик перемагав і Дерека Чісору: 31 жовтня 2020 року їхній бій завершився перемогою українця одностайним рішенням суддів.

Грудневий поєдинок Ф'юрі і Чісори стане їхньою третьою очною зустріччю в рингу. Досі двічі перемогу святкував "Циганський король": 2011 року Ф'юрі виграв одноголосним рішенням суддів, а 2014-го Чісора у десятому раунді відмовився продовжувати бій.

Після перемоги над Діліаном Вайтом у квітні 2022 року Ф'юрі, який у тому бою нокаутував суперника в шостому раунді і захистив чемпіонський пояс WBC, повідомив про намір завершити кар'єру. Але, як бачимо, він таки повернувся.

Чісора теж нещодавно заявляв, що йде з боксу. У своєму попередньому бою у липні цього року британець рішенням суддів переміг Кубрата Пулєва і завоював пояс WBA International.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme