Світоліна вигнала з Вімблдону білоруску і закликала зробити офіційною відмову українців тиснути руку представникам країн-агресорок

Далі на українську тенісистку чекає зустріч із першою ракеткою світу, яка підтримує Україну.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Світоліна вигнала з Вімблдону білоруску…
Еліна Світоліна

28-річна колишня перша ракетка Україні Еліна Світоліна вийшла у чвертьфінал Вімблдону, одного із чотирьох найбільш престижних у світі тенісних турнірів серії Великого Шолому, пише Depo.ua за інформацією сайту "Великий теніс України".

Вчора, 9 липня, у четвертому колі Вімблдону Світоліна перемогла колишню першу ракетку світу Вікторію Азарєнка з білорусі, яка виступає під "нейтральним прапором".

Це була шоста очна зустріч Світоліної і Азарєнка – п'ять попередніх виграла білоруска.

Гра тривала майже три години. Українка поступилася в першому сеті і програвала у другому, але знайшла в собі сили переламати хід подій і виграла матч на тайбрейку у вирішальній партії – 2:6, 6:4, 7:6(9).

Після поєдинку Еліна не подала руку білорусці, а трибуни освистали тенісистку з білорусі, коли та покидала корт.

Після перемоги Світоліна заявила, що залишитися у грі їй допомогли підтримка вболівальників і думки про Україну. Звитягу над Азарєнка вона назвала другим найщасливішим моментом у її житті після народження доньки.

Таким чином, Еліна Світоліна вийшла у свій десятий чвертьфінал на турнірах Великого Шолому і другий – на Вімблдоні. Її кращим результатом є півфінал на цьому турнірі.

Наступною суперницею Еліни буде перша ракетка світу полька Іга Швьонтек – нагадаємо, ця спортсменка постійно активно підтримує Україну і українців.

Зустріч 1/4 фіналу відбудеться цього вівторка, 11 липня.

За будь-якого результату поєдинку Еліна Світоліна за підсумками свого виступу на Вімблдоні увійде до топ-40 світового рейтингу.

На післяматчевій пресконференції після перемоги над Азарєнка Світоліна закликала міжнародні тенісні організації – жіночу і чоловічу, відповідно WTA і ATP – затвердити, що традиційних післяматчевих рукостискань не буде між українськими та білоруськими чи російськими тенісистами й тенісистками.

Нагадаємо, протягом повномасштабного вторгнення росії в Україну WTA і ATP заборонили росіянам і білорусам використовувати їхню державну символіку, але дозволили тенісистам і тенісисткам з цих країн змагатися на всіх турнірах у нейтральному статусі.

Українські спортсмени в матчах проти суперників із держав-агресорок відмовляються від післяматчевих рукостискань, подекуди дратуючи цим публіку на тенісних турнірах. Як-от на Ролан Гаррос у Парижі глядачі освистали Марту Костюк і Еліну Світоліну, які відмовилися тиснути руку білорусці Аріні Сабалєнці.

***

Також 9 липня у матчі 1/8 фіналу Вімблдону-2023 українська тенісистка Леся Цуренко програла четвертій ракетці світу Джессіці Пегулі і припинила виступ на турнірі.

Матч тривав трохи більше години і завершився перемогою американки у двох сетах — 6:1, 6:3. У попередній грі українка перемогла румунку Ану Богдан у найдовшому тайбрейку в історії турнірів Великого шолома.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme