Еліна Світоліна виграла перший турнір після народження доньки

Протягом турніру у Страсбурзі українка перемогла двох російських тенісисток: Усі призові переможниця віддасть дітям України.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Еліна Світоліна виграла перший турнір пі…

Колишня перша ракетка України і третя ракетка світу 28-річна Еліна Світоліна здобула перемогу у турнірі WTA250 у французькому Страсбурзі, повідомляє Depo.ua за за інформацією "Суспільного Спорт".

У фіналі Світоліна без зайвих складнощів перемогла росіянку Анну Блінкову, яка виступає під нейтральним прапором, з рахунком 2:0 (6:2, 6:3).

Переможниця турніру у Страсбурзі отримає чек на 29,7 тис. євро.

Для Еліни Світоліної це 20-ий фінал у турнірах WTA і перший (як і перша перемога) після повернення у теніс – нагадаємо, спортсменка брала перерву у виступах на народження доньки. Загалом же у Еліни це 17-ий трофей на рівні WTA, вона програвала лише у трьох фіналах.

Протягом турнір у Страсбурзі Світоліна перемогла двох російських тенісисток, що виступали у нейтральному статусі – одну у чвертьфіналі, другу – у фіналі.

Перемога на турнірі дала змогу Світоліній зробити ривок догори на 317 позицій у світовому рейтингу – відразу на 191-ше місце.

Після перемоги українська тенісистка оголосила, що пожертвує усі призові з турніру WTA 250 у Страсбурзі українським дітям.

Відразу після перемоги Світоліна переїхала до Парижа, де виступатиме на престижному турнірі Ролан Гаррос.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme