Суркіс підставив Реброва на старті Ліги чемпіонів

Вірус Ярмоленка, помилка Рибки та недолуга гра новачка Гонсалеса - це все про "Динамо" в матчі з "Порту"

Суркіс підставив Реброва на старті Ліги…

Вперше за три роки київське "Динамо" вийшло на НСК "Олімпійський" у футболках з нашивками Ліги чемпіонів. Вони слухали гімн Ліги, а у фанатів на стадіоні серце починало битися швидше. Всім здавалося, що "Динамо" Реброва має перемогти "драконів" з Порту. Ніхто навіть не звертав уваги на розбитий ніс тренера. Але це "Динамо" розчарувало. Ми не побачили в їхніх очах жаги до перемоги, а ноги у багатьох футболістів здавалися ватними. 

Тактика

Перед матчем всіх шокувала звістка про вірус Андрія Ярмоленка. Лідер "Динамо" не зміг через нього зіграти. Реброву довелося випускати на фланг Ярмоленка Дерліса Гонсалеса. Зліва грав Гусєв. Якщо Олегу вдалося провести чудовий матч, забивши гол, то парагвайський новачок киян, якого Суркіс купив майже за 10 млн євро, гру провалив. На фланзі його "з'їли" Андре Андре з Максі Перейрою.

На старті поєдинку і до самого кінця "Динамо" і "Порту" почали війну за центр поля. Саме тому гра так і не стала швидкою, чого очікували вболівальники та експерти. 

Ребров зацементував середину поля. В опорній зоні Рибалці допомагав Гармаш, який, втім не сідав низько і виходив вище, часто розпочинаючи атаку "Динамо". Ребров розраховував, що Гармаш та Рибалка ліквідують у центрі Рубена Невеша та Данілу, звільнивши можливість для Велозу створювати моменти біля воріт "Порту". Але Велозу перекрили ті самі Невеш з Даніло, а з флангу їм допомагати біг Андре Андре. Тому "динамівський" португалець не вразив. 

Але чудово гру провів Гармаш.

Не дивлячись на недолугість Гонсалеса, перша гольова атака пішла через його фланг, щоправда без участі парагвайця. Основну роботу зробив Гармаш, прорвавши ряди "Порту" і віддавши гольову передачу. 

Але "Порту відразу організували свій гол, який стався у тому числі через смішну гру Гонсалеса у захисті.

Ключовою в матчі стала остання десятихвилинка. До цього Ребров приймає рішення зняти Гусєва на 67 хвилині, який вже фізично не може проводити весь матч на одному рівні, і ставить Буяльського. Останній закриває фланг Гусєва, але більше зміщується в центр. Через кілька хвилин з поля йде невдаха Гонсалес, поступаючись місцем Юнесу Беланда, який також є гравцем середини. Після цих замін "Динамо" пропустило гол на 81 хвилині. Але основна вина лежить на голкіпері Рибці.

А от "Динамо" відігралося дивом. "Порту", вийшовши вперед, майже всією командою став біля власної штрафної зони. Ребров випустив Кравця замість Велозу - приціл на атаку. Після штрафного на 89 хвилині та ударів, всі гравці "Порту" вибігли із зони, залишивши в офсайді Кравця. Артем м'яча не торкнувся, а голкіпер "Порту" Касільяс, який теж "чудив" весь матч, виходити з воріт не поспішав. Реактивний Буяльський прибіг і забив. 

Загалом команди грали у рівний футбол з володінням м'ячем 50 на 50. Кияни завдали 13 ударів із яких 4 у ствір воріт. "Порту" - 8 ударів і 3 у ствір. 

Хто провалив гру

Можна сказати, що вся команда Реброва, але окремо хочеться виділити новачка Гонсалеса, якого навряд чи випустять у матчі з "Маккабі". Та і взагалі, якби не Суркіс, його б не мали купувати.  Футболіст не розігнав атаку на правому фланзі, а також не допомагав Даніло Сілві у захисті, часто втрачав м'яч на власній половині поля. Виглядав наче маленький хлопчик з академії, що вперше вийшов в основі. Набагато краще міг би зіграти навіть молоденький 17-річний Циганков з "дубля".  

У центрі захисту - бардак. Хачеріді та Драговіч взаємодіяли слабо. Їхні непорозуміння з Рибкою - результат відсутності у "Динамо" голкіпера номер один. Грає то Шовковський, то Рибка. Абсурд для команди Ліги чемпіонів. 

Велозу не дали нічого створити, а він і не сильно боровся за вільне повітря в центрі поля. Не вдавалося йому розігнати атаку. 

Взагалі "Динамо" склало враження команди, яка боїться. Таким "Динамо" в минулому сезоні не було. 

Хто підставив Реброва

Тренера підставив вірус Ярмоленка, бо без Андрія кияни втратили правий фланг у атаці. Також його підставив Суркіс, бо придбав замість Ленса недолугого Гонсалеса. Взагалі Суркіс продав би і Ярмоленка. Але тоді можливий провал в Лізі чемпіонів додали б у його актив. А так у всьому винен буде Ребров, мовляв, і новачка купив і зірку зберіг, а гри нема. Але у результаті вчорашнього матчу винен президент. Так само він буде винен і у можливому провалі "Динамо". Бо у клубі системна криза, яка тягнеться з 2002 року. І вирішувати її керівництво не збирається. Тому нам не слід очікувати на стрімкий ривок у Європі, хіба на чемпіонство в Україні. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme